ВСС единодушно избра Маринела Стефанова за втори мандат като председател на Районен съд – Попово

ВСС единодушно избра Маринела Стефанова за втори мандат като председател на Районен съд – Попово
снимка: freepik.com

Съдийската колегия на ВСС с подкрепа за работата на прокурорите у нас

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) като представител на българските съдии отстоява тяхната независимост чрез изразяване на индиферентно отношение към политическите процеси в страната и ненамеса в работа на Прокуратурата на Република България.

Призоваваме към мирен и цивилизован диалог между институциите и гражданите на държавата.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно избра с 12 гласа „за“ Маринела Георгиева Стефанова за втори мандат административен ръководител – председател на Районен – Попово.

Тя има над 13 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. Мотивирана е да кандидатства за втори мандат на административен ръководител, въз основа на своята професионална кариера, натрупания административен опит, придобитите ръководни и организационни умения, както и на постигнатите добри резултати в работата на съда. Всяка от прилаганите в съда управленски политики, е реализирана в екип с общи усилия на административния ръководител, магистратите и съдебните служители, посочи съдия Стефанова. Постигнатото ѝ дава увереност, че може да продължи да работи не само за запазване на нивото, на което се намира Районен съд – Попово, но и да допринесе за значителното му подобряване, надграждане и усъвършенстване. Предвид това тя ще работи за надграждане на поставените в предходния ѝ мандат цели като правилно управление на човешките ресурси, съхраняване и обновяване на сградния фонд на съда, модернизиране, подобряване на финансовата политика и ефективно разпореждане с бюджета на съда, подобряване на правораздавателната дейност, на достъпа до информация и повишаване на доверието в съда. Кандидатът заявява готовност да работи за утвърждаване на адекватни и добри управленски практики, които ще допринесат да продължи ефективното, модерно, качествено и прозрачно правораздаване в Районен съд – Попово.

Въпроси към кандидата поставиха Атанаска Дишева, Цветинка Пашкунова, Олга Керелска и Красимир Шекерджиев – членове на ВСС, които поискаха мнение за реформата на съдебната карта, натовареността, специализацията на магистратите в Районен съд – Попово, работата на съда с Единния портал за електронно правосъдие и предоставяните чрез него услуги на адвокати, и във връзка с проблема с неравномерната натовареност на районните съдилища.

Подкрепа за кандидатурата заявиха Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, Цветинка Пашкунова, Олга Керелска и Даниела Марчева – членове на ВСС, като посочиха високия професионализъм, проявените нравствени качества, позитивният административен опит на кандидата, както и дадените от нея отговори по най-важните за съдилищата въпроси.

Още по темата

Иван Гешев: Поредна възрастна жена стана жертва на престъпление

Предишна новина

Земеделският министър да направи проверка за ползването на неразрешени препарати за растителна защита искат от прокуратурата

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  ЮРИСТИ, БДЕТЕ! | нерегистриран
  2
  -2

  Бойко Борисов изпитва неистов страх от служебен кабинет на президента Радев, ако подаде оставка. Знае какво може да се случи и за какво ще тракат белезници по върховете на властта, а както се вижда Румен Радев е решен да стигне до края при чистката на мафиотските формирования във властта. С Радев може да започне така желаната акция „чисти ръце „. Интересно е изявлението на американското посолство в България, което подкрепя протестите за върховенство на закона и независима съдебна власт.Ужасът на Борисов е още по – голям, след като е наясно, че е възможно да изгуби подкрепата и на ЕНП от Брюксел. Радев е най – голямата заплаха за Борисов и той го знае! Борисов е силовак и е свикнал с мутренско поведение. Да се обръща към нацията не му се получава, защото вече и простият е наясно, че не може да говори с просташки език.Румен Радев от своя страна, освен че е боец е и възпитан да взима бързи самостоятелни решения, има и дар слово и е учил да използва точните думи на точното място. Това е огромен проблем за настоящия премиер, а остави ли премиерския стол, президентът ще има достъп до изпълнителната власт. Така, че Борисов без бой няма да си тръгне от властта и прави вече всичко възможно да предизвика гражданска война.

 2. 1
  Магистрат | нерегистриран
  5
  0

  Моля, коригирайте текста- Съдийската колегия не избира Административен ръководител на прокуратури.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.