ВСС организира дискусия с магистрати по проекта на Стратегията за съдебна реформа

ВСС организира дискусия с магистрати по проекта на Стратегията за съдебна реформа

На 26 ноември да се проведе широка дискусия на проекта на актуализираната Стратегия за съдебна реформа с участието на редовите магистрати. Това решение взе Висшият съдебен съвет на днешното си заседание.

На форума ще бъдат поканени министрите на правосъдието от 2010 г. насам, съсловните организации, членовете на парламентарната правна комисия, а по предложение на Галя Георгиева – и министър-председателят.

Идеята да се организира по-широк дебат бе на членовете на съвета Ясен Тодоров, Каролина Неделчева, Даниела Костова и Магдалена Лазарова.

Тъй като няма как да бъдат поканени всички магистрати в страната, ВСС реши да има по един представител от окръжно и районно ниво заедно, по един от апелативно и един от върховно ниво. Имаше разминаване за начина, по който ще бъдат излъчени представители на отделните съдебни органи. Най-напред предложението бе общите събрания на съответните органи да излъчат свой представител, но после Каролина Неделчева каза, че това трябва да направят съответните административни ръководители. Най-накрая ВСС реши четиримата вносители на предложението да организират представителството на форума. Ясен Тодоров каза, че никой желаещ да присъства на дискусията няма да бъде спрян, защото трябва да бъде чут гласът на редовите магистрати.

До 15 ноември трябва да постъпят становищата, които преди време ВСС изиска от органите на съдебната власт по проекта на Стратегията. Ясен Тодоров добави, че между 10 и 15 декември се очаква поредната мисия на Европейската комисия и дотогава ВСС трябва да "избистри вижданията си" за реформата.

Поредно скандално гласуване във ВСС

Предишна новина

Проблемът с Военното НДК може да бъде решен, без това да струва и лев на държавата

Следваща новина

Коментари

20 Коментара

 1. 24
  Dr.EaM_ON | нерегистриран
  9
  -2

  Вместо да ни пускате малоумни анкети за натовареност, защото всяко дело си е със специфика и няма как да се обобщят нещата, а и всеки магистрат - чисто физически и психически, като човек, е специфичен, пуснете такава - за необходимите промени в системата. Така мнението си ще могат да дадат хора от цялата страна. Можете да включите и въпрос - "Желаете ли членовете на ВСС да си подадем оставките?" Иначе това предложение - за някакви измислени от не знам си кой представители, е рядко тъпо и безсмислено.

 2. 23
  | нерегистриран
  13
  0

  До коментар [#2] от "1":  С административния ръководител - сестра на Каролина Неделчева, или с братовчеда да Даниела Костова, или с шурея на Явор, или баджанака на Кожарев, или с племенниците на Соня, ли ще се дискутира ? Кой ли ви вярва, бе, смешните ... Обсъждайте си, не ни пречите . Градете си килиите, плетете си кошниците - продънените, сами - зад вратата !

 3. 22
  | нерегистриран
  6
  0

  До коментар [#10] от "какво точно ще се обсъжда на 26 ноември?":  С Даниела костова ли ще се дискутира ?

 4. 21
  | нерегистриран
  7
  0

  До коментар [#16] от "мнозинството във ВСС":  Ше си отидат, но с повишения, колега. Нали си гласуваха, вероятно правилно, правила за собственото си - за времето като членове на ВСС, атестиране ! С Каролайна или със Соня ще се дискутира? И с КТБ-ейците също ще се дискутира ! Срам,срам, срам ....

 5. 20
  Маргарита | нерегистриран
  5
  -4

  Как избраха 2010г. От тази г. Министрите на правосъдието са пълен потрес и са безхаберници, но много послушни изависими!

 6. 19
  магистрат | нерегистриран
  13
  0

  ВСС може да иска дискусия с нас, но ние не искаме с тях. Искаме да си ходят.

 7. 17
  | нерегистриран
  9
  -1

  Да си подават оставките ,а не да организират псевдодискусии!

 8. 16
  мнозинството във ВСС | нерегистриран
  16
  -2

  Тази ояла се и корумпирана съдебна номенклатура повече няма място в системата.

 9. 15
  ? | нерегистриран
  7
  -3

  Аз не разбрах тази стратегия съдържание и конкретика има ли или е волно есе по произволна тема.

 10. 14
  Мечо Пух | нерегистриран
  11
  -1

  И дискусията ще приключи с извода че всичко е прекрасно, но трябват още пари и щатове.

 11. 13
  111 | нерегистриран
  17
  -2

  Мале-е-е страх!! Тези се насраха!! Тичат пред вятъра!! Какава дискусия, какви пет лева, те собствена кожа спасяват !!

 12. 12
  ... | нерегистриран
  14
  -1  До коментар [#6] от "дискусия-да, но не с този състав на съвета":  браво, точно така.СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА ГИ ИЗРИТАМЕ

 13. 11
  m;woifgv b | нерегистриран
  12
  -1

  Повишете заплатите на всички работещи хора в България и всичко ще си дойде на мястото бе глупаци....Аааа,няма пари ли?!...ами тогава духайте супата!!!Изпускате ме-аз съм млад,образован,мисля и достатъчно умен и...красив.Ще помагам от чужбина на възрастните си родители,но когато умрат и единствено оставащите в България възрастни,КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ?!

 14. 9
  | нерегистриран
  11
  -6

  Защо никой не коментира дипломата на Ичо и някой виждал ли каква е и дали има такава Предполагам изпадащите в лични нападки към ВСС искат да какда коментират кариерното израстване на Калкачиев и КОЙ стои задкулистно зад него и кои интереси обслужва парашутистът

 15. 8
  треперят за кожите си | нерегистриран
  17
  -2

  Жалки, по-жалки, най-жалки, четири члена на ВСС.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.