ВСС пенсионира върховния съдия Евелина Стоянова с огромни благодарности

ВСС пенсионира върховния съдия Евелина Стоянова с огромни благодарности
снимка:БГНЕС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) пенсионира съдията и председател на Първо наказателно отделение на Върховния касационен съд (ВКС) Евелина Стоянова.

По предложение на председателя на съда тя бе отличена и със „служебна благодарност и грамота“, както и „личен почетен знак първа степен - златен“.

В изказванията си относно съдия Стоянова кадровиците бяха доста емоционални. Най-силни думи за нея изразиха Красимир Шекерджиев, Вероника Имова и Севдалин Мавров, които години наред са работили заедно с нея. Кадровиците благодариха на съдия Стоянова за отдадеността на професията, за огромния й професионализъм и честност, като й пожелаха да намери повече време в бъдеще за себе си и близките си хора.

„Сигурна съм, че колегата Стоянова ще остане в правораздаването чрез своя опит и своите актове. Тя е пример за по-младите колеги и те могат много да научат от нея. По тази причина не приемам с тъга факта, че тя сваля съдийската тога“, коментира Имова.

Евелина Стоянова е съдия във ВКС от 26 години. Влиза в съдебната система през 1979 г. като стажант-съдия в Софийския градски съд (СГС). Работила е и като младши прокурор в Силистра, като до май 1991 г. е била и прокурор в София и Карлово. След това става съдия и работи и в СГС. Назначена е за върховен съдия в Наказателна колегия на 9 май 1994 г.

Още по темата

Татяна Даскалова оглави Окръжен съд-Търговище

Предишна новина

„Държавен вестник“ обърка кандидатите за младши магистрати за сроковете – ВСС ги уточни

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  ! | нерегистриран
  2
  0
  До коментар #2 от "RRR | нерегистриран":
  Почти не останаха професионалисти във ВКС.

  след 4-5 години,наистина няма да останат такива !

 2. 2
  RRR | нерегистриран
  1
  0

  Почти не останаха професионалисти във ВКС.

 3. 1
  поклон на Евелина Стоянова! | нерегистриран
  4
  0

  Жалко ,че спира да правораздава!Да бъде здрава !!!
  Ще липсва на всички наказателни съдии!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.