ВСС с десет публични обсъждания на моделите за реформа на съдебната карта

ВСС с десет публични обсъждания на моделите за реформа на съдебната карта
снимка:БГНЕС

Висшият съдебен съвет (ВСС) организира десет публични обсъждания на разработените модели за реформа на съдебната карта на ниво районни съдилища и прокуратури за петте апелативни райони, съобщиха от кадровия орган.

Моделите са изготвени в изпълнение на Дейност 1 „Разработване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури“ по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на ЕИСС", финансиран по Оперативна програма „Добро управление".

Събитията ще се проведат през месец юли, като публичните обсъждания, касаещи съдилищата са планирани в периода 6-20 юли, а тези за прокуратурите в периода 8-16 юли 2020 г. Мероприятията започват на 6 юли с онлайн среща в реално време за съдилищата от Апелативен район – София. Публичните обсъждания, свързани с районните прокуратури ще се проведат чрез онлайн излъчвания.

Основната цел на проекта е оптимизация на съдебната карта и въвеждането на електронно правосъдие, което съответства на Приоритетна ос 3 „Прозрачна и ефективна съдебна система“ на ОПДУ 2014-2020 г. за повишаване на качеството и ускоряване на правораздаването и модернизиране на съдебната система.

Над 120 тона достигна откритото количество загробен oт Бобокови боклук край Червен бряг и село Рупци

Предишна новина

Розалия Шейтанова е новият председател на Окръжен съд – Пловдив

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  компютка | нерегистриран
  9
  0

  Реформа с 50 % остаряла техника,неясни правила и хаотични заповеди няма как да стане!Подредете си мислите ,че ошашавихте и съдии и служители с неясни заповеди и желания да се направи реформата с цената на грешки,нерви и неяснотии!!!

 2. 1
  Нерегистриран | нерегистриран
  4
  -6

  Това ВСС имали представа какво се върши и какво карат съдебните секретари да изготвят и правят статистиката на СРС без да имат необходимата квалификация за това. Това е безобразие и тероризъм над хората да извършват дейности за което нямат право. Отворете си очите от Инспектор ата и извършете една проверка там ще разберете какво се върши. Попитайте ги самите секретари какво се прави с тях. Догодина и чистачки. Ще мият кенефите. Уууууу

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.