ВСС търси юрисконсулт, който да помага за движението на обществените поръчки

ВСС търси юрисконсулт, който да помага за движението на обществените поръчки

Главният секретар на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за едно свободно място за длъжността "старши експерт - юрисконсулт" в отдел "Управление и координиране на цикъла на обществените поръчки", дирекция "Правна" в администрацията на кадровия орган.

Задачата на експерта ще е да оказва правна помощ по отношение на обществените поръчки, като съдейства на възложителя да изготвя и подготвя материали във връзка с възлагането им. Той ще трябва да участва и в изпълнението на всички останали дейности на отдела. В изпълнение на преките си задължения, трябва да дава устни и/или писмени становища, предложения и справки, в рамките на общите правила и други конкретно поставени задачи.

Минималният размер на основната заплата за длъжността е 1092 лв.

Изискванията към кандидатите за заемане на длъжността са да имат висше юридическо образование, образователно-квалификационна степен: магистър с придобита юридическа правоспособност, професионален опит не по-малко от 4 години юридически стаж и допълнителни умения и квалификации, като компютърни умения - Мicrosoft Office; Internet.

Кандидатът трябва да  е български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария; да е навършил пълнолетие; да не е поставен под запрещение; да не е осъждан на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер; да не е лишен по съответен ред от правото да заема определена длъжност; да отговаря на минималните изисквания за степен на завършено образование и ранг или професионален опит, както и на специфичните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на изпълняваната длъжност.

Конкурсът ще се проведе в няколко части, като ще започне със събеседване с допуснатите кандидати. До участие в конкурса се допускат кандидатите, които напълно отговарят на посочените в обявата изисквания. Кандидатите ще бъдат оценявани по определени от конкурсната комисия показатели, обявени преди събеседването.

Желаещите за участие в конкурса трябва да подадат заявление, към което се прилагат подробна професионална автобиография; декларация от кандидата, по чл. 340а, ал. 1 от Закона за съдебната власт; копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност, които се изискват за длъжността; копия от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж и професионален опит; медицинско удостоверение, че лицето не страда от психически заболявания; други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността. Документи, издадени в чужбина, се представят в превод на български език, признати и легализирани от съответните оправомощени органи в Република България.

Срокът за подаване на документите е 30-дневен, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявата.

Пет експертизи и над двадесет нови разпита на свидетели при разследването на трагедията край Своге

Предишна новина

Организация на европейски магистрати подкрепи делото срещу Полша пред съда на ЕС

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 5
  Конкурси ВСС | нерегистриран
  9
  0

  Ще си продължат да си слагат техните хора.Там като вземеш конкурса за главен секретар и тръгнеш надолу по йеархията няма случаен човек.Видяхте ли последния конкурс за директор на “дирекция Правна”как се дописват изисквания.Незнам до кога ще изтърпят главния секретар с това поведение.Ама ние си знаем стоката и колко капацитет има.

 2. 4
  | нерегистриран
  10
  0

  Гледам на сайта им и се чудя- те и директори на дирекции и началници си търсели, ама грам не го отразили в правния им сайт.Що ли?

 3. 3
  Цирк | нерегистриран
  21
  0

  Откога ВСС започна да ги търси чрез медиите? Явно от многото кадърни в администрацията, все с "конкурс" назначени, няма кой работата да им свърши ;) Щеше да е много смешно, ако не беше тъжно! Циркът продължава с пълна сила!

 4. 2
  | нерегистриран
  11
  -2

  Продължавате да роите администрация, а !?!

  Е, БРАВО !

  Нахалост хляб ядете, при това за наша - на съдиите и прокурорите, сметка !

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.