ВСС все пак приема и юристи в пресслужбата си

ВСС все пак приема и юристи в пресслужбата си

Интересна обява за конкурс е публикувана на сайта на Висшия съдебен съвет (ВСС). Кадровиците на Темида търсят да назначат "главен експерт – връзки с обществеността" в дирекция "Публична комуникация и протокол" в администрацията си.

Любопитното в случая са посочените изисквания за образованието. Кандидатите трябва да имат висше образование със специалност журналистика, публична комуникация, връзки с обществеността, масови комуникации или... право.

Именно последното изискване буди недоумение. Съвсем наскоро ВСС сви изискванията за образователен ценз за длъжността директор на дирекция "Публична комуникация и протокол" и за този пост вече не се изисква специалност право, макар че правното образование би било само в полза, тъй като работата на ВСС е изцяло правна. За сметка на това пък се дава възможност за по-ниската длъжност, каквато е главен експерт, да кандидатстват хора със специалност право.

Всъщност тази обява е още едно доказателство, че ВСС промени длъжностната характеристика на директора само, за да уволни сегашния Светла Иванова.

Всъщност Иванова бе обвинена от кадровиците на Темида за негативния медиен образ на съвета и за недобрата комуникационна политика. Мнозинството от членовете на ВСС така и не пожелаха да признаят, че имиджът им зависи от самите тях, те сами го градят с решенията си и поведението си. Медийният облик не може да зависи само и единствено от пресслужбата и прессъобщенията. Когато се взимат незаконни решения, а вече има не един такъв пример, тогава няма как медийният им образ да бъде положителен.

От около месец ВСС няма директор на дирекция "Публична комуникация и протокол". А миналата седмица съветът взе две решения в нарушение на закона. Отказа да възстанови на работа прокурор Стойчо Ненков и следовател Татяна Шарланджиева. Сега кой е виновен за незаконните решения?

Още по темата

Съд в Китай оправда осъден на смърт

Предишна новина

Прокуратурата е отказала да разследва и записа за "обществените поръчки" на Борисов

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 7
  | нерегистриран
  0
  0

  ами лошия имидж на всс не е заради лоша работа на pr ами заради лошата работа на самия всс. и то от години.

 2. 5
  | нерегистриран
  13
  -3

  Ако ВСС беше наистина принципен колективен орган, за какъвто иска да се представи, би видял гредата в себе си, вместо сламката в окото на медии, Светла Иванова или световните сили. Техните дребнави боричкания, осезателния страх да не го разпуснат, да не каже някой, че този паразитиращ орган е вреден, са сред причините за лошия публичен облик. Ако защитават магистратите, вместо да се тормозят за себе си, ще срещнат по-голяма публична подкрепа, отколкото изобщо очакват. Ама преклонената главица сабя не я сече, нали!

 3. 4
  Мечо Пух | нерегистриран
  8
  -3

  То едни юристи във ВСС!

 4. 3
  | нерегистриран
  8
  -3

  ВСС постъпват като селски тарикати. Гадна работа!

 5. 2
  Модерен | нерегистриран
  9
  -3

  Предлагам "ЛЕДЕНА КОФА" за целия състав на ВСС !

 6. 1
  Някой | нерегистриран
  7
  -3

  Гнусен е опитът на ВСС да припише вината за негативния си публичен образ на Светла Иванова. В обявата за конкурса обаче няма нищо шокиращо. Може би юридическото образование е посочено като възможност, за да може именно Светла Иванова да се яви (и спечели), но кандидатствайки за длъжността "експерт" в дирекцията, която доскоро ръководеше.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.