Вучич не знаел кой е Цветан Василев

Вучич не знаел кой е Цветан Василев
Сръбският президент Александър Вучич, снимка:БГНЕС

„Хал хабер си нямам кой е Цветан Василев. Никога не съм чувал за него. Нямам понятие за кого става дума. Никой не ми е финансирал предизборната кампания. Ние от олигарси не получаваме мангизи, за разлика от други“. Това заяви сръбският президент Александър Вучич по повод на обвиненията на лидера на Нова партия Зоран Живкович, че Цветан Василев, който се укрива в Сърбия от 6-7 години, е финансирал неговата президентска кампания, съобщи БГНЕС.

Журналистката, която зададе въпроса на Вучич, без да иска обърка името на българина, произнасяйки го като Васил Цветанов.

Сръбското издание „Директно“ припомня, че на 17 юли 2015 г. Вучич директно напада Цветан Василев, когато обвинява, че иска да открадне държавни пари в собствения си джоб като собственик на стъкларския завод в Парачин.

Тогава той казва, че заводът дължи 250 милиона динара за ток и 1,8 милиарда динара за природен газ.

„Как не го е срам бе. Цяло време го финансираме, даваме десетки милиони евро… Няма да позволя на олигарх да прибира в джобовете си държавни пари“, каза тогава Александър Вучич.

От 2014 г. Цветан Василев се намира в Сърбия и властите в Белград отказват да го екстрадират въпреки исканията на прокуратурата в София.

Екзекутират американка, изкормила бременна жена

Предишна новина

Нощните заведения в София затварят до 8 ноември

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  chrome | нерегистриран
  0
  0

  Не знае, ама друг път. Я го екстрадирайте обратно в България и ще разберете важни неща за делата му!

 2. 4
  Хубаво е да не знаеш - в руската армия преди Ленинската революция така се е казвало: Не ми е отредено да знам! | нерегистриран
  0
  0

  Никой не разбра как у нас се назначиха синдици на КТБ, които нито имат опит като такива, нито представа от банково дело. На тях не им е наредено да знаят.

 3. 3
  Толев | нерегистриран
  3
  -1

  Василев беше спонсор на бившия президент на Сърбия Томислав Николич. А Вучич много добре знае това и се е възползвал да прибира и той пари под масата. Смешно е да се прави на неразбиращ.

 4. 2
  Хубаво е Делян Пеевки да отиде в Сърбия с тежък самолет | нерегистриран
  1
  -2

  За да запознае местните власти със себе си и по този повод да съобщи окончателното решение на българската правосъдбена прокурорска система

 5. 1
  | нерегистриран
  4
  -3

  Взема пример от Каскета. И той не познава Пеевски и не е сигурен депутат ли е, какъв е.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.