Вучков към вложителите в КТБ: Не теглете веднага парите, опасно е


Вътрешният министър Веселин Вучков призова гражданите да не се втурват към клоновете на банките и веднага да теглят гарантираните си влогове още първия ден и първия месец. Това е предпоставка за извършване на престъпления, предупреди той. Вучков каза, че МВР се включва в охраната на местата, където ще бъдат изплащани парите от вторник. В наблюдението ще участват и униформени, и цивилни полицаи. "Взети са необходимите превантивни мерки, така че да няма суматоха. Има разстановки по областни дирекции за покриването на клоновете на банки в цялата страна", добави Вучков.
С камери да бъдат заменени пътните полицаи, които осъществяват видеонаблюдението, обеща вътрешният министър в Пловдив. Според него най-важното предизвикателство в момента е да се промени Законът за движение по пътищата така, че да отговаря на тълкувателното решение на Върховния административен съд и мобилните камери за електронен фиш да се използват законно. Купените камери в момента са 148, информира министърът. "Това са на практика 148 патрула пътни полицаи. Като ги увеличим с още 150, изобщо няма да има пътни патрули по пътищата", подчерта министърът.
МВР оказва изцяло съдействие на ДАНС и прокуратурата за извършване на действия, свързани със защита на националната сигурност във връзка с радикалния ислям, обясни Вучков. Единствената цел сега е да се съберат годни доказателства за пред съда, добави той.

Христо Иванов: Обществото трябва да е наясно със зависимостите на магистратите

Предишна новина

Поръчките на агенцията за бежанците пак стигнаха до прокуратурата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.