Вълчо Арабаджиев излиза на свобода срещу половин млн. лева гаранция

Вълчо Арабаджиев излиза на свобода срещу половин млн. лева гаранция
Вълчо Арабаджиев, снимка:архив

Синът на хотелиерското семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви, обвиняеми за укриване на данъци в особено големи размери и пране на пари - 22-годишният Вълчо излиза на свобода срещу 500 000 лева гаранция, реши 2-ри въззивен състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС), съобщи в-к "24 часа". Той е обвинен, че е държал в банкова клетка близо 2 500 000 евро, за които знаел, че са придобити от данъчни престъпления.

Според АСНС, обоснованото предположение, че той е извършил престъплението все още не е отпаднало, но нямало опасност да се укрие, още повече, че е с чисто съдебно минало.  На особено мнение бе съдия Даниела Росенова, според която обоснованото предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвиняем, отдавна е отпаднало, а и не били събрани доказателства за вината му.

Вълчо Арабаджиев вече е в ареста повече от 7 месеца и дори да не беше пуснат на свобода в настоящото съдебно заседание, това трябваше да стане след около 2 седмици, когато се навършват 8 месеца от неговото задържане. По закон това е максималният срок, в който той може да пребивава в ареста в рамките на досъдебната фаза на делото.

Още по темата

Личен почетен знак и 1000 лв. награда за Тиха Стоянова от Окръжна прокуратура-Бургас

Предишна новина

СГС потвърди осъждането на Бойко Борисов от Елена Йончева за обида

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 7
  магистрат | нерегистриран
  2
  -2
  До коментар #6 от " | нерегистриран":
  Виновен или невинен ще стане ясно, но поредната жертва на вездесъщата прокуратура, която безразборно повдига обвинения и държи в ареста за сплашване и репресия.

  ....Прокурора не задържа!Задържането се извършва от друг орган на власт!Вероятно сте представител на достатъчно заблуденото обществено мнение.

 2. 6
  | нерегистриран
  12
  -1

  Виновен или невинен ще стане ясно, но поредната жертва на вездесъщата прокуратура, която безразборно повдига обвинения и държи в ареста за сплашване и репресия.

 3. 4
  до 2 и 3 | нерегистриран
  0
  -5

  Бе вие номер 2 и 3 що не отидете заедно някъде на мотел?

 4. 3
  Може и стотинка да не плати | нерегистриран
  7
  -4
  До коментар #2 от "Зевс | нерегистриран":
  Само пред мен може да я жали!  И без това след две седмици му изтичат 8-те месеца арест и следва освобождаване така или иначе.Плюс това ,ако внесе тези пари ,не се знае дали и кога ще може да си ги вземе обратно.

 5. 2
  Зевс | нерегистриран
  5
  -5

  Само пред мен може да я жали!

 6. 1
  Адвокато | нерегистриран
  7
  -2

  да жали, размера на гаранцията!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.