Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Съдия Антон Урумов от Специализирания наказателен съд не уважи молбата на 21­годишния Вълчо Арабаджиев, който е син на хотелиерите Ветко и Маринела, обвиняеми за укриване на данъци в особено големи размери и пране на пари, да бъде освободен от ареста.

Според съдия Урумов от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че младежът е участвал в пране на пари. Няма опасност той да се укрие, но има риск да извърши ново престъпление, гласят част от мотивите на съда.

"Няма да влизам в дълги полемики, след 72­-часовия арест бях на свобода 9 или 10 дни, но и през ум не ми е минало да се укривам. Предният път се явих сам в съда, който отмени гаранцията и полицаите ми сложиха белезници ", каза преди решението на съда Вълчо Арабаджиев, цитиран от в-к "24 часа.

По време на заседанието един от адвокатите на Вълчо Арабаджиев - Илиян Василев – заяви, че клиентът му е "заложник", за да бъдат "стимулирани Ветко и Маринела Арабаджиеви да се върнат в България". Припомняме, че хотелиерите все още се издирват с Европейска заповед за арест.

В съдебната зала стана ясно още, че неврохирург е препоръчал Вълчо да бъде опериран по спешност, тъй като медикаментозното му лечение, на което той е подложен през последните 45 дни, не е дало задоволителен ефект. 21­годишният младеж има гръбначно заболяване вследствие на катастрофа, която е претърпял в Лондон през 2016 г. Защитата му представи пред съда и медицинска документация от изследвания и прегледи, извършени от 30 октомври 2018 г. досега. Адвокатите поискаха комплексна медицинска експертиза, която да каже дали здравословното състояние на Вълчо се е влошило в ареста и дали той може да остане задържан. Съдия Антон Урумов обаче отхвърли това искане. Той уточни, че е работа на прокуратурата да "предприеме действия в тази насока".

Определението на Специализирания наказателен съд подлежи на обжалване пред въззивната инстанция.

Още по темата

ИВСС актуализира декларациите за имущество и интереси на магистратите

Предишна новина

Адвокат на Цветан Василев прал пари на руския олигарх Константин Малофеев

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  съдия Антон Урумов | нерегистриран
  8
  -4

  Как е, добре ли се справих с поръчката ? Все пак отскоро съм в поръчковия съд.

 2. 1
  Ало,ало | нерегистриран
  9
  -2

  а уж щяха да се връщат, само дето турските гастарбайтери им причили...[[_77043_]]

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.