Върховната касационна прокуратура започва проверка на концесията в Национален парк "Пирин"

Върховната касационна прокуратура започва проверка на концесията в Национален парк "Пирин"

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди извършване на лична проверка от прокурор от Върховна касационна прокуратура на предоставената концесията в Национален парк "Пирин".

Проверката е по сигнала от Политическа партия "Зелените" за престъпления против околната среда, както и престъпления по служба от представители на изпълнителната власт.

Сигналът е постъпил на 26.02.2018 г. В него са изложени факти за допуснати множество нарушения на действащото законодателство при сключване и изпълнение на договор за отдаване на концесия на територия в Национален парк "Пирин". Иска се извършване на проверка за действителния собственик на концесионера "Юлен" АД, както и установяване на нарушения от страна на този концесионер, свързани основно с ползването на площи, значително надвишаващи размера на концесионната територия по договор и с наличието на обекти на трети лица там.

Поставят се и въпроси относно разрешения за ново строителство, издадени на концесионера, но попадащо извън зоната на територията по договор, както и относно свързаност между "Юлен" АД и федерация по ски, с оглед получаване и разходване от същата на средства от държавния бюджет.

Проверката ще бъде извършена в двумесечен срок.

Нападението от страна на крадеца е било отблъснато с прекомерна сила

Предишна новина

Без референдум за Истанбулската конвенция

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  Икономов | нерегистриран
  0
  0

  Абе не, че нещо ама това не се ли води лек тормоз от страна на една политическа партия? Как така зелените си ходят и подават сигнали срещу всеки неудобен и се Прокуратурата им козирува. Една явно добре работеща машина за смазване и притискане на инвеститорите в България, нищо чудно че всички бягат от тук.

 2. 2
  Бисер | нерегистриран
  0
  0

  Зелената мафия пак действа подмолно.

 3. 1
  Асен | нерегистриран
  0
  0

  Атаките продължават, понеже не успяха да попречат да има втори лифт, и техните спонсори от чужди курорти не са доволни.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.