Върховният съдия Марина Михайлова стана член на Съдийската КАК

Върховният съдия Марина Михайлова стана член на Съдийската КАК
Съдия Марина Михайлова

Половин година, след като настоящият състав на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) конституира Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към нея, съставът й вече е пълен.

Пленумът на съдиите от Върховния административен съд (ВАС), който се е провел в сряда, е избрал единодушно Марина Михайлова за член на Комисията, съобщиха от съда. Тя е доктор по административно право и административен процес с близо 30 години стаж като съдия. Двукратно бе кандидат за член на ВСС – през 2011 година и през 2017 година, когато магистратите гласуваха за настоящия състав на кадровия орган. И двата пъти обаче съдия Михайлова не събра нужната подкрепа. През 2009 г. тя кандидатства и за заместник-председател на Върховния административен съд, но получи гласовете на едва трима членове на Съвета. Тогава за поста бе избрана Венета Марковска. Съдия Михайлова участва  и в последната надпревара за член на Конституционния съд през октомрви 2018 година, но отново не успя да спечели място.

На 2 октомври Съдийската колегия конституира, а на 11 октомври учреди новия състав на КАК.  Комисията обаче дълго време беше в непълен състав и беше заплашена от тотален блокаж заради липсата на желаещи да влязат в нея. Това наложи зам.-председателят й Красимир Шекерджиев да предложи спешни изменения в правилата за дейността й, свързани с броя на членовете й. Съдебните кадровици намалиха състава на ресорната комисия, за да може тя да проработи, и решиха, че вместо шестима измежду тях, петима ще участват в нея, с което общият брой на членовете бе съкратен от 19 на 18 души.

Още по темата

Дело за делба на двор продължило над 30 години

Предишна новина

Следовател и трима служители от Окръжната прокуратура – Бургас с отличия от главния прокурор

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  ..... | нерегистриран
  2
  -1

  Куца амбиция. Където е кандидатствала става ясно от статията-все греда....

 2. 1
  ******** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.