Върховният съдия Ваня Алексиева – Цолова се пенсионира

Върховният съдия Ваня Алексиева – Цолова се пенсионира

Върховният съдия Ваня Алексиева – Цолова, която към момента е изпълняващ функциите председател на Второ търговско отделение на Върховния касационен съд (ВКС), се пенсионира.

Тя бе наградена от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) и с отличия „служебна благодарност и грамота“, „личен почетен знак първа степен - златен“, както и с парична награда в размер на 1000 лева.

„Съдия с безспорен интегритет, с позиция и активен участник неведнъж в искания до Конституционния съд. Да пожелаем на съдия Алексиева здраве, още по-хубав период в нейния живот и да не къса връзка с колегите си във ВКС“, заяви председателят на ВКС Лозан Панов по адрес на съдия Алексиева.

„Колегата действително заслужава признание. Остави следа в юриспруденцията. За нея съдийската професия не беше служба, а беше призвание. Пожелавам й да бъде здрава и очаквам да не напуска попрището на нашата професия, макар и в друга среда“, посочи Вероника Имова.

„Това е един съдия от кариерата, който е минал през всички етапи. Един много задълбочен, умен и интелигентен съдия. Жалко е за системата, че идва този момент, в който такива съдии трябва да напуснат системата“, коментира и Олга Керелска.

Даниела Марчева се присъедини към хубавите думи за съдия Алексиева. „Блестящ юрист, а решенията, които съм чела са истинска школа в областта на търговското правораздаване. Тя е една от тримата съдии във ВКС, чиито решения е истинско удоволствие да бъдат четени. Това, че е един наистина ерудиран човек, личи и в актовете й. Дано намери своето място, така че да бъде полезна за хората около нея, както е било досега“, коментира накрая и Марчева.

Още по темата

Съдят сладкар от Колорадо, отказал да направи торта за рожден ден на трансджендър жена

Предишна новина

Отнемането на книжката и спирането на колата от движение за неплатени глоби е противоконституционно

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    5
    -1

    Човек не може да се пенсионира спокойно. Веднага ще го изтипосат в "Правен свят".

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.