Върнал се от Англия гурбетчия иска по-голямо обезщетение за безработица


Върнал се от Великобритания гурбетчия иска да получи по-високо обезщетение за безработица. М. М. от с. Юруково работил на Острова от юни до септември 2016 г. и от януари до август 2017 г. Там имал осигурителен доход от 1645 лири месечно. Трудовият му договор бил прекратен и той се върнал на село. Регистрирал се в Бюрото по труда и подал документи в НОИ за обезщетение като безработен. 

Определили му да получава по 7,20 лв. на ден, за 4 месеца. Той обаче настоял за по-голяма сума и обжалвал в съда решението.

Магистратите прегледали документите и установили, че като причина за прекратяване на договора му е записано "друго". Точно това дало основание за определяне на ниския размер на помощта за безработни. Жалбата на гурбетчията е отхвърлена.

Напоследък масово нашенци работят по няколко месеца в чужбина и след това се връщат тук, за да получават високи суми като безработни. Някои взимат по над 1000 лв. месечно, защото в страна от ЕС са били осигурявани на много високи за нашия стандарт заплати. След изтичане на срока на обезщетението, те пак отиват зад граница.

Тръмп посочи нов главен прокурор и посланик в ООН

Предишна новина

4 г. и 10 месеца затвор за надзирателя, убил пиян дете на пътя край Пазарджик

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Безработен | нерегистриран
  0
  -1

  Питат Бойко Борисов:

  - Вярно ли е, че в България има висока безработица?

  - Глупости! Тея неща ги говорят разни хора, дето си нямат работа!

  https://haha.bg

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.