Взаимодействието между НСО и Министерството на отбраната ще бъде уредено с инструкция

Взаимодействието между НСО и Министерството на отбраната ще бъде уредено с инструкция
снимка: БГНЕС

Взаимодействието между Националната служба за охрана (НСО) и Министерството на отбраната (МО) в най-скоро време ще бъде уредено с подзаконов нормативен акт. Това става ясно от Портала за обществено обсъждане на Министерския съвет и публикувания в него проект за Инструкция за взаимодействието между Националната служба за охрана и Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Това е една от първите инициативи на новия началник на НСО генерал-майор Данчо Дяков, който зае поста преди по-малко от две седмици.

НСО и МО си взаимодействат при изпълнение на задачите, с които са ангажирани и двете ведомства, за което до момента няма нормативен акт.

Съгласно действащата нормативна уредба – чл. 37, ал.1 от Закона за Националната служба за охрана и чл. 41 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, такова взаимодействие следва да се регламентира със съвместна Инструкция на министъра на отбраната и началника на Националната служба за охрана.

Съгласно Инструкцията, взаимодействието се осъществява под общото ръководство на началника на НСО и министъра на отбраната. Непосредственото ръководство и координация ще се осъществяват от началниците на структурни звена в НСО, командирите на военни формирования от БА.

Чл. 4 на Инструкцията посочва, че взаимодействието се осъществява чрез :

1. изпълнение на съвместни или координирани дейности;

2.извършването на оперативни, технически, експертни или други специализирани дейности;

3. обмен на информация;

4. провеждане на съвместна подготовка на служителите

Изпраните пари в световен мащаб могат да достигнат до над 1,5 трилиона щатски долара

Предишна новина

Две години условно за лекар от ИСУЛ, причинил смъртта на дете

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  закривай УБО! | нерегистриран
  2
  -1

  Какво взаимодействие, какви 5 лева.

  УБО най-накрая трябва да бъде закрито. Три десетилетия минаха от както си отиде комунизма, а комунистическите престъпни организации за обгрижване на режима са непипваеми.

  Докога бе.

  Закривай!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.