За "Ало, Ваньо" и за "двата Бисера" са платени по 5000 лв.


По около 5000 лв. са взели депутатите от две анкетни комисии - за разговора между Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов и за "двата Бисера". В комисията "Ало, Ваньо" участваха 12 депутати, а до 9 май беше удължен срокът й на действие, което означава, че депутатите продължават да получават пари за участието си в нея. Шефът на комисията Йордан Цонев се мотивира в пленарната зала с това, че "важ­ните неща са над 500 страници". Доклад на сайта на НС все още няма.

Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Бисеров от всички заемани постове в НС, и за срещата на Бисер Миланов Петното с Бойко Борисов чрез доклада си показа колко е била излишна. За участието в нея обаче 12-те депутати са си разпределели 3832,21 лв. само до края на април.

В окончателния документ Бисеров е оневинен със следното изречение: "Решението на НС за прекратяване пълномощията на Христо Бисеров е прието на 7 ноември 2013 г. и въпросът за мотивите за подаване на оставката не е обсъждан. Временната комисия е създадена на 5 февруари 2014 г., т.е. към момента лицето не е народен представител." Още по-безпомощна е комисията, която си постави за цел да разследва защо Бисеров подава оставка от партийните постове: "Преценка по целесъобразност във всяка политическа партия е кои лица и за колко време ще заемат ръководни постове в нея. Това би било намеса във вътрешнопартийния живот на една политическа партия."

В частта Бисер Миланов-Петното комисията е още по-откровена за своята безполезност. Тя установява, че среща между Борисов и Бисер Миланов е имало - на 26 декември 2013 г. в Банкя. Предвид съдържанието на представената информация комисията предлага на НС да изпрати доклада на прокуратурата.

Правата на пациента - защитени със закон и реформа

Предишна новина

Двама телефонни измамници отиват в затвора

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.