За да легитимира обществено хомосексуалистите, Истанбулската конвенция отхвърля биологичните различия

За да легитимира обществено хомосексуалистите, Истанбулската конвенция отхвърля биологичните различия
Цветлин Йовчев, вицепремиер и министър на вътрешните работи 2013-2014 г.

Според базовите ценности на демокрацията, които са в основата и на българската Конституция, ние сме равни по права, задължения и отговорности в обществото независимо от расата, пола, религията, физиологичните си особености или политическите си убеждения. В основата на демокрацията е социалното равенство, правото да бъдем третирани еднакво с останалите. Това означава, че социалните роли, които получаваме в обществото трябва да бъдат резултат само и единствено от нашите способности и усилия. Никой няма право да ни ограничи да заемем определена социална роля на основата на дискриминация.

Това е фундаментално важно, защото различните роли предполагат различно обществено положение, социални връзки и отношения, а като следствие от това и различно третиране на личността в социума. Разбираме ли какво всъщност означава да приемем, че пол е социално изградена роля, поведение, дейност или характеристика, която определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете (според Истанбулската конвенция). От това следва, че мъжете и жените ще имат различни социални роли и различни социални характеристики. Този текст означава, че социално те могат да бъдат третирани различно.

Някой помисли ли, че заради интересите на едно хомосексуално лоби се залага бъдещо социално неравенство между мъже и жени? Досега, според Конституцията независимо от физиологичните ни особености (мъже и жени) ние имаме право да бъдем третирани еднакво в обществото. Към този момент никой няма право да определи дадена социална роля или дейност като подходяща за мъже или за жени. Досега!

Половата идентичност има значение за определяне на ролята на индивида в процеса на възпроизводство и нищо друго извън това. Нищо друго! Полът няма социална роля. Грижите по отглеждане и възпитание на поколението, които могат да бъдат възприети като специфични обществени роли не са свързани с половата идентичност и дори не са свързани с биологична, кръвна връзка. Кой и на какво основание реши, че половата идентичност може да се определя от сексуалните практики на индивида и то в тази тяхна част, която не е свързана с размножаването? За да легитимира обществено хомосексуалистите, Истанбулската конвенция отхвърля биологичните различия като основа за определяне на половете.

Какво обаче приема? Какви са специфичните поведения, характеристики и дейности на мъжете и жените? Някой може ли да каже? Предлагат ни да станем безполови?!

Социалните роли подлежат на обществена регулация. Обществото, чрез своите институции може да наложи принудително определени социални роли на личността, както и да ги отнеме. Например със свое решение съда може да задължи баща или майка да се грижат за детето си или да определи негов настойник. Също така може да отнеме родителски права. Съвсем умишлено искам да предизвикам така наречените защитници на този текст в Истанбулската конвенция и да провокирам интелектуално усилие у тях. Ако приемем, че полът е социална роля, то подлежи ли тя на социална регулация?

Съдът ли ще решава кой е мъж и кой жена? Може ли този, който е с пенис да бъде определен като жена, а тази с вагина като мъж? След време това подлежи ли отново на промяна? А колко пъти може да се променя? Майка? Баща? А ще може ли да се отнема полът със съдебно решение, ако не се изпълнява социалната роля? Полът – социална роля! Ами расата? Ами възрастта? Защо ще имаме право да си определим пола, но не и да се самоопределяме като деца или пенсионери? Ами ако се чувстваме така?

Защо ако някой обяви, че е кон и очаква с него да се държат като с кон защото се чувства така, го обявяваме за луд? Защо не сме толерантни и не признаваме правото му да се самоопредели, а искаме от него да се лекува? В същото време, ако някоя с вагина обяви, че е мъж трябва да я възприемаме като мъж. Може ли някой да ми обясни принципната разлика? Звучи глупаво, нали. Дори тъпо. Защо въобще обсъждаме тази възможност? Някой да не ни е отстранил оперативно мозъците?

Всъщност най-вулгарното е това, че този безумен текст е прикрит в документ, който цели да защити правата на жените и да ги предпази от насилие. Сега, ако мъж нахлуе в дамска тоалетна или съблекалня, това се третира като сексуално насилие. След приемането на тези текстове за един воайор е достатъчно да заяви, че се чувства жена и желае да приеме такава социална роля, за да получи легитимен достъп. А изнасилвачите? Още един провокативен въпрос. Как ще контролираме достъпа до обществените тоалетни? С проверка на документите или с пръстов отпечатък? Всеки, който се обяви за травестит или транссексуален, каквото и да значи това, има право на защита и трябва да бъде приет за бежанец, ако заяви, че в собствената му страна го преследват за това.

Не е необходим задълбочен анализ, за да се прогнозира, че прогресивно ще нараснат бежанците с такъв профил. Колко терористи ще се запишат за транссексуални можем само да гадаем. Има още много примери, които показват, че определянето на пола като социална роля е безумна идея, която ще доведе до сериозни обществени колизии. Това е и сериозно посегателство срещу хората и съществуващите обществени норми което няма да остане без последици. Безсрамно е Содом и Гомор да бъдат представяни като борба за правата на хората и ако някой възнамерява да ни наложи концепцията, че полът е социална роля, нека бъде така добър да организира референдум. Това е за референдум, а не дали хората искат пенсията им да стане 1000 лева.

Какво ще последва ако приемем този текст на Истанбулската конвенция? Първо ще започне натиск върху институциите да приемат, че всеки има право да се самоопредели като мъж или жена и ако сме приели, че полът е социална роля, а не биологична особеност, то няма да има аргументи против това. Следват еднополовите бракове, при които единият от партньорите се е определил като жена и естествено деца, които ще бъдат отглеждани в среда, която на базово ниво ще формира ценностите им по подобие на техните "родители". Децата копират модели на поведение характерни за средата, в която живеят. Майката и бащата формират у децата базовите парадигми на възприемане на света и перцепциите за добро, лошо, правилно, неправилно, допустимо, недопустимо.

В среда на хомосексуалисти те ще се оформят като хомосексуалисти и забележете няма да имат голям шанс да избегнат това. Опитите всичко това да се представи, като защита на човешките права и възпитаване на толерантност са брутални, нагли и толкова несръчни, че е чак дразнещо. Все пак правата на личността свършват там, където започват правата на другите. Децата трябва да имат право да живеят такива, каквито ги е създал Господ и да създават поколение по естествен начин. Чудя се, защо мълчи Българската Православна Църква? Мълчанието сега е предизвикателство към Господ.

Остана да се надяваме Всевишния да дари с прозрение депутатите. Дали? Бог да пази България!

*Препечатваме коментар на вицепремиера и вътрешен министър (2013-2014 г.) Цветлин Йовчев за Агенция "Фокус". Заглавието и подзаглавието са на редакцията. "Правен свят" е готов да публикува и други мнения по темата.

Още по темата

ДАНС отбеляза 10 години от създаването си

Предишна новина

Гласовете на ГЕРБ и ДПС са достатъчни, за да ратифицираме Истанбулската конвенция

Следваща новина

Коментари

14 Коментара

 1. 15
  Хем е тъжно, хем е жалко | нерегистриран
  0
  -1

  Обществено мнение по истанбулски

  от Letiashtata Kozzila Erato  Пиеса в едно действие  Жена, която мъжът ѝ я бие: Мъжът ми ме бие. Разделихме се, но той продължава да ме тормози.

  Жена, която мъжът ѝ не я бие: А ти защо стоиш да те бият?

  Жена КМБ: Ама аз не стоя, но той продължава да ме Измъчва. Да биеш хора е лошо.

  Мъж, който не бие жена си (МКНБЖ): Еми, да беше внимавала, когато се обвързваш

  Жена, която мъжът ѝ я бие: Ама той не ме биеше, когато се запознахме.

  Мъж, който бие жена си: Ами сигурно си го предизвикала с нещо. Пача.

  Жена, която мъжът ѝ не я бие: Направихте горките мъже на нищо. Няма истински мъже и жените са виновни за това. Аз готвя страхотно.

  Жена, която мъжът ѝ я бие: И аз готвя добре, просто не искам да ме бият.

  Мъж, който бие жена си: Е, колко добре да готвиш.

  Мъж, който не бие жена си: Престанете да генерализирате. Престанете да наричате мъжете скотове. Аз и баща ми никога не сме били жени.

  Жена, която мъжът ѝ я бие: Аз не генерализирам. Просто не искам никой да бие . Принципно такова ми е желанието. Искам така тука да си седя и да ми е добре.

  Мъж, който бие жена си: Е, не може съвсем никой да не бие!

  Жена, която мъжът ѝ не я бие: Абе, Аре бе. Кой па ЧАК ТОЛКОВА те бие теб специално. Стига претенции. Мен ме е страх от хомосексуалистите. Да не влязат в тоалетната на детето в училище.

  Джамбазки: ИДЕ ТРЕТИЯТ ПОЛ

  Лукарски: ИДЕ ТРЕТИЯТ ПОЛ

  Жена, която мъжът ѝ я бие: Какво? Извинявайте, какво? Не чувам с едното ухо, че мъжът ми веднъж яко ме халоса...

  Мъж, който бие жена си: Е ти защото не си го слушала и се е ядосал.

  Жена, която мъжът ѝ не я бие: Тия в Холивуд започнаха тая работа. Тука преди всичко си беше добре. Сега се оказа, че всеки са го били.

  Жена, която мъжът ѝ я бие: О, не. Аз просто за мен исках да кажа, че ме бият.

  Камен Донев: Бил те е, щото те е обичал.

  Мъж, който не бие жена си: Заради теб няма вече да ни разрешават да ухажваме жени. Феминистка! Никой не те харесва!

  Валерия Велева: Първият мъж, бил жена си е Иван Костов!

  Хор: Престанете да се карате! Не виждате ли, че сме в Европредседателство.

  Корнелия: ТРЕТИЯТ ПОЛ ИДВА  Влиза третият пол с Жан-Клод Юнкер под ръка.  Всички са убедени, че Европа ще ни унищожи с въвеждането на третия пол. Тези, които харесват Европа също не спират да мрънкат, че само в България бият, а в Дания не е точно така. Накрая всички умират от киселини.

 2. 13
  Марияна | нерегистриран
  4
  -1

  Малко разум ни е останал, като чета повечето коментари...

 3. 12
  Мечо Пух | нерегистриран
  5
  -2

  Евала на ,,Правен свят!,, След публикациите на политолога вече и ченге си дава мнението.

 4. 11
  | нерегистриран
  5
  -3

  "Чудя се, защо мълчи Българската Православна Църква? Мълчанието сега е предизвикателство към Господ. Остана да се надяваме Всевишния да дари с прозрение депутатите. Дали? Бог да пази България!"  Поради любовна ангажираност на леля Гуси и кака Филка от страна на Църквата се наложи Бог да ангажира адвокат Марковски да се изкаже от негово име в "Правен свят".  При тази ситуация е по-добре Църквата да замълчи, вместо да се обажда като една другарка, щото появата й само ни подсети за едни двама любящи се другари. Имайки предвид позицията на единия от тях, най-вероятно той е подтикнал свикването на тази историческа конференция. Щото за исторически конгрес на Бузлуджа вече не останаха суджуци - и последния спонсор даде чувала с политически данък от суджуци на управляващите.

 5. 10
  6i6i | нерегистриран
  1
  -4

  Поне един министър на отбраната и поне един издател на парцали имат man boobs.

  Какво по-голямо доказателство от това за съществуването на неспоменатия в Истанбулската конвенция ТРЕТИ ПОЛ, м?!

 6. 9
  бай Фройд | нерегистриран
  7
  -8
  До коментар #6 от "хер Фройд, Зигмунд | нерегистриран":
  Защо драги читатели сайтчето "Правен свет" толкова много се е фокусирало върху темата за хомосексуализма и я търси дори там, където я няма? От лИбов към традиционните "цености", или от друга лИбоф...

  Възможните отговори са два: Или новото собственик на "Правен свет" обича да бие жени и е против Конвенцията или има необяснима (а всъщност лесно обяснима) емоционалност по отношение на хомосексуализма.

 7. 8
  | нерегистриран
  17
  -3

  Съгласен съм със всяко изречение от написаното

 8. 7
  Нравствената полиция | нерегистриран
  7
  -4
  До коментар #3 от " | нерегистриран":
  Е в такъв случай какво правим с Елза Парини - душа на жена родена в тяло на мъж?

  В МВР е редно да има и Отдел за борба с разврата и порока.

 9. 6
  хер Фройд, Зигмунд | нерегистриран
  6
  -10

  Защо драги читатели сайтчето "Правен свет" толкова много се е фокусирало върху темата за хомосексуализма и я търси дори там, където я няма? От лИбов към традиционните "цености", или от друга лИбоф...

 10. 5
  Erba mala presto cresce | нерегистриран
  4
  -9

  "Правен свят" освен съжденията на някой си, който е завършил Висшето военноморско училище - Варна, и е придобил образователно-квалификационна степен „магистър по икономика“ в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, и в които съждения никакъв здрав разум не може да се ориентира, е готов да публикува и други мнения на хора които са още по- безлични и също така нямат свое мнение по темата. ...Може ли този, който е с пенис да бъде определен като жена, а тази с вагина като мъж? Какво ще последва ако приемем този текст на Истанбулската конвенция?Чудя се, защо мълчи Българската Православна Църква? Мълчанието сега е предизвикателство към Господ. Остана да се надяваме Всевишния да дари с прозрение депутатите. Дали? Бог да пази България!.....Стига, дяволе! Спри. Що за глупости. Престани, замълчи! Набожните атеисти и идеолози на войнстващото безбожие от железния юмрук на партията явно имат много повече познания по отношение на религията, отколкото Българската православна църква. Нека му напомним: светска България е страна, в която църквата е отделена от държавата. Главното мюфтийство в унисон със Светият синод на Българската православна църква отдавна въстана срещу нашествието на хомосексуалистите.

  Зная сеячи и други във нивата -

  в другата нива у нас:

  там ще поникне трънакът, копривата,

  не позлатеният клас.  Гнило е семето в почвата плодната,

  дето го пръскат они,

  плодове грозни ще бликнат в народната

  нивица, грозни злини.  Хранят с отрова това поколение,

  с дело, с примери и с реч...

  Бъдеще страшно ще жънем в смущение,

  жънем го даже ний веч...

 11. 4
  нормален | нерегистриран
  23
  -2

  Гейовете отдавна са се настанили трайно в нашето общество.Заемат възлови места,служби,позиции,подпомагат се един-друг,вършат си услуги,освен,че мърсуват.Момата бе шеф на парламента,друг един-гладен прокурор,трети-шеф на общински съвет,депутати...всякакви.Даже у нас нормалните трябва едва ли не да се извиняват,че не са хомосексуалисти.Цели организации бдят за правата им.Сега и тая "конвенция" пак им идва дюшеш,пак е в тяхна полза.

 12. 3
  | нерегистриран
  2
  -6

  Е в такъв случай какво правим с Елза Парини - душа на жена родена в тяло на мъж?

 13. 2
  До 2 | нерегистриран
  1
  -9

  Най-голямата разруха е да се продаваш за пари. Както правят най-големите глашатаи по темата Трети пол. А този автор по-добре да каже какво направи неговата агенция по въпросите за корупцията и защитата срещу чуждите влияния

 14. 1
  Марио | нерегистриран
  21
  -4

  Чудесен анализ в който г-н Йовчев само щрихира отделните примери на безумните последици,които подобна ратификация ще има. С едно само не съм съгласен-не е хомосексуалното лоби изцяло виновно за тази "конвенция". Струва ми се,че то е просто маша в ръцете на едни по-големи интереси водещи човечеството към пълен хаос и разруха. А каква по-голяма разруха за човек от това самият той да не знае какъв е? Въпроса даже не е само морален. Екзистенциален е! Твърдо против ратификацията,ако още има мозък в това общество!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.