За по-малко от 24 часа: Атанас Бобоков внесе 2 000 000 лв. гаранция за свободата си

За по-малко от 24 часа: Атанас Бобоков внесе 2 000 000 лв. гаранция за свободата си
Атанас Бобоков, снимка:БГНЕС

Бизнесменът Атанас Бобоков, който се оказа замесен в аферата „Боклукгейт“, заедно с брат си Пламен, е внесъл колосалната гаранция от 2 000 000 лв., която в четвъртък му бе определена от Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС), научи „Правен свят“.

Впечатление прави, че безпрецедентната в съдебната практика гаранция е внесена от обвиняемия бизнесмен по-малко от 24 часа след заседанието на въззивния съд. Припомняме, че братът на Атанас – Пламен Бобоков също плати огромна гаранция за свободата си по това дело в размер на 1 млн. лв. Последното се случи едва през юни месец т.г., вследствие на което той получи свободата си.

Братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени заедно със бившия вече зам.-министър на околната среда Красимир Живков в организирана престъпна група за търговия с боклуци. Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят. През юли пък стана ясно, че и прокуратурата в Италия разследва братята Бобокови за нелегална търговия с боклуци.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

Още по темата

Сириец рецидивист изнасили и жестоко преби жена в София

Предишна новина

Ким Чен Ун екзекутира двама души като част от мерките за ограничаване на COVID-19

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Борнео | нерегистриран
  3
  -3

  Защо аз като донор на бюджета трябва да плащам за ИЗПЪЛНЕНИТЕ ПОРЪЧКИ ОТ каскети когато Бобоковите осъдят държавата след години? И ще са поредните. Лична отговорност и запор на лично и семейно имущество до произнасяне при иск.

 2. 1
  | нерегистриран
  9
  -3

  Щото се очакваше да ги събира една година ли???

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.