Задържаха 16-годишен куриер на измамници с "пратка" от 76 000 лв.


При операция на Главната дирекция на полицията и колегите им от Велико Търново и Търговище е задържан 16-годишен ученик, заработващ като куриер на измамници и са спасени 76 000 лв. на подмамена жена.

Успешната реализация е станала към 15 часа в петък в Търговище. Час преди това на стационарен телефон във фирма се обадил мъж, който се представил за полицай и предупредил жената, с която говорел, че сигурно ще й звъннат мошеници. Казал й да не се притеснява, че следят измамниците. Така че тя да изпълнела указанията им и да им дадяла парите, които има, защото после полицаите щели да й ги върнат. За късмет на 66-годишната жертва, която по неофициална информация е счетоводителка, този път наистина станало така.

Жената отишла в банката и от личната си сметка изтеглила 76 000 лв., които събирала от години за закупуване на жилище. Сложила ги в плик и ги оставила до кошче за смет на детска площадка зад банка в центъра на града.

Междувременно цивилните полицаи от криминалния сектор в града били вдигнати по тревога и заградили целия район. Така видели как 16-годишно момче прибира пакета. При опит да го спрат, то спринтирало, но било пресрещнато от криминалист, който го хванал. При сблъсъка била счупена костица в ръката на полицая, но той не изпуснал хлапето.

Ученикът, за който се говори, че имал и предишни криминални прояви, е задържан за едно денонощие. Имал родители, но те били зад граница. Обикновено "мулетата" на телефонните измамници се набират по обяви за работа. Дават им процент от "заработката".

Към момента има данни, че същото момче е посредничило и при измама на 77-годишна жена тази година в Търговище, от която са прибрани 1600 лв. 

Парализа на държавната машина в САЩ

Предишна новина

Крайно време е да започнем да проверяваме върховните съдилища, прокуратури и НСлС

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.