Задържаха брата на Иван Драшков

Задържаха брата на Иван Драшков
Братът на Иван Драшков е в ареста за 72 часа. Засега.

Петър Драшков, брат на бившия зам.-директор на ДАНС Иван Драшков, е бил задържан в четвъртък вечерта при влизане в страната на ГКПП – Калотина, съобщи МВР. Драшков е обявен за общодържавно издирване и за него има издадена европейска заповед за арест. Досъдебното производство срещу него е за измама в особено големи размери, поясниха от Софийската районна прокуратура (СРП).
Според държавното обвинение Петър Драшков с помощта на Ивелина Трифонова, която го снабдила с фалшиви документи, е придобил общинска собственост - 14 декара парцел в столичния квартал "Стрелбище" на стойност повече от 10 млн. лева. Това е станало, след като е бил фалшифициран подписът на кмета Бойко Борисов.
Престъпната схема за имотни измами е прилагана повече от един път, съобщи още МВР. От прокуратурата уточниха, че обвинението срещу Драшков е само за сделката с терена в "Стрелбище", но в рамките на досъдебното производство се проверяват още три сделки. Те са за общински имоти и механизмът на извършването им е идентичен с този, заради които е повдигнато обвинение на Драшков. Експертизи ще установяват дали подписът на софийския кмет е фалшифициран и по тях.
В началото на октомври столичният кмет Бойко Борисов сезира прокуратурата за измамата. Имотът е бил продаден от общината на фирма "Сида-С", чийто едноличен собственик е Петър Драшков, с договор, скрепен с фалшифициран подпис на кмета.
Петър Драшков участва още в транспортна фирма и рекламна агенция. Той е бивш дипломат и бивш шеф на Бюрото за обслужване на дипломатическия корпус (БОДК).
 

 


 

 


Александър Томов присвоил близо 30 млн. лв.

Предишна новина

Награди "Юрист на годината" на списание "Правен свят"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.