Задържаха български шофьор на камион с 32 килограма екстази на Калотина

Задържаха български шофьор на камион с 32 килограма екстази на Калотина

Митническите служби на пункт Калотина са задържали в неделя български шофьор на тежкотоварен автомобил, превозвал 32 килограма екстази, съобщиха от прокуратурата.

В резултат на това Окръжна прокуратура – София ръководи разследване за контрабанда на наркотични вещества в големи размери.

По данни на държавното обвинение на 04 февруари 2018 г., вечерта, на митнически пункт Калотина е пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, управляван от български гражданин с инициали Л.И., и с втори шофьор - турски  гражданин с инициали T.A. Камионът с температурен режим е превозвал цветя от Холандия до Турция.

Превозното средство е селектирано за рентгенова проверка, при която е забелязана необичайна плътност между товара. При последвалата митническа проверка на товарното помещение е установено наличието на два сака, пълни с общо 16 бели прозрачни пликове, покрити с дрехи. Пликовете съдържат жълто-кафява кристална маса, която при полеви наркотест реагира положително на хероин. Общото тегло на пликовете е 32 кг., а при последваща лабораторна експертиза е установено, че откритото вещество е MDMA (екстази) – наркотично вещество от амфетаминовата група.

Предстои предявяване на обвинение на шофьора на товарния автомобил и задържането му до 72 часа.

Съдът отстрани кмета на Септември

Предишна новина

Две години условно за бившия директор на НРС за разгласяване на държавна тайна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.