Задържаха двама за трафик на наркотици през граничния пункт "Кулата"


След постъпила в събота информация служители на ОД на МВР гр. Благоевград са спрели лек автомобил, пътуващ от България за Гърция през ГКПП Кулата. В колата са били открити два пакета, облепени с тиксо и завити в алуминиево фолио. Пакетите с общо тегло малко под 2 килограма били сложени във вътрешността на резервна гума в багажника. При извършен полеви тест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на хероин.

Водачът на автомобила, 61-годишен мъж от село Тополница, община Петрич, е задържан на място, а в хода на разследването на престъплението е установен и неговия подбудител и помагач, 51-годишен гражданин на Петрич. Той умишлено го склонил към извършване на престъпното деяние, за което му обещал заплащане и съдействие. Улеснил го с даване на съвети, разяснения, набавяне на парични средства за пътуването, осигуряване и предоставяне на наркотичното вещество, както и укриването му в автомобила.

Извършено е и претърсване в дома на задържания 61-годишен мъж, при което са открити и иззети електронна везна, метален уред за пресоване със следи от хероин и парична сума в размер на 5400 евро. Двамата обвиняеми са криминално проявени и осъждани.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Благоевград двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искания за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Задържаха брата на Димитър Рачков - ударил полицейска кола и отказал проверка за наркотици

Предишна новина

Полицията в Пловдив задържа известния наркодилър Шефкена

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.