Задържаха двама за търговия на безакцизни цигари в Пловдив - По света и у нас - БНТ Новини


Служители на икономическа полиция задържаха купувач и продавач е в момент на сделка с 11 мастербокса безакцизни цигари. За едно от лицата, стар познайник на полицията, прокуратурата в Пловдив е постановила задържане за 72 часа.

След получена оперативна информация за предстояща продажба на акцизни стоки без бандерол е предприето наблюдение на складово помещение на улица „Комета“. Според постъпилата информация на посочения адрес се намират множество складови помещения, отдавани под наем, където се съхраняват и предлагат за продажба безакцизни стоки, а до мястото се стига чрез контролиран достъп.

В 18,45 ч. на 19 февруари през портала на наблюдаваното място влиза сив лек автомобил с пловдивска регистрация. Пред едно от помещенията водачът е посрещнат от друг мъж, а след отваряне на багажното отделение на автомобила започват да товарят кашони. В този момент служителите на икономическа полиция извършват проверка на двете лица и установяват, че кашоните съдържат цигари без акцизен бандерол. При последвало претърсване от помещението са иззети 11 мастербокса с над 100 000 цигари. Задържани са двамата мъже - купувач и продавач на нелегалната стока. И двамата са криминално проявени. За извършеното престъпление е образувано бързо производство, което се води под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

Провериха 400 заведения в София за тайни партита, над 330 клиенти глобени

Предишна новина

В МАДРИД: Арестуваха купонджии, опитали да се скрият от полицията в гардероб

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.