Задържаха един от най-богатите румънци заради подкупи


Дан Адамеску е заподозрян, че е дал 20 хил. евро на двама съдии от съда в Букурещ, които е трябвало да се произнесат по дела, отнасящи се до няколко от неговите фирми

Един от най-богатите румънски бизнесмени – Дан Адамеску, бе поставен в предварителен арест по подозрение, че е дал подкупи на двама съдии, за да постигне благоприятни съдебни решения, съобщава АФП, като се позовава на прокуратурата за борба с корупцията.

Адамеску, чието състояние се оценява на близо 1 млрд. евро от румънските медии, е заподозрян, че през декември е дал 20 хил. евро на двама съдии от съда в Букурещ, които е трябвало да се произнесат по дела, отнасящи се до няколко от неговите фирми.

Задържането на 65-годишния Адамеску става няколко седмици след арестуването на двамата съдии, както и на двама техни колеги, също заподозрени, че са получавали подкупи от бизнесмени.

Един от адвокатите на Адамеску се самоуби миналия месец, след като бе изслушан от прокурори.

Адамеску притежава застрахователната компания "Астра", футболения клуб "Отелул Галац" и пресгрупата "Медиен холдинг", която издава ежедневника "Романия либера" и седмичника "Академия Катавенку".

Аутопсия разби версия за убийство на адвокат

Предишна новина

bTV ще съдейства на прокуратурата по казуса "ББЦ"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.