Задържаха жена, пребила до смърт майка си в София

Задържаха жена, пребила до смърт майка си в София

По искане на Софийска градска прокуратура съдът е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жена на 36 години, обвинена за извършено от нея умишлено убийство, съобщиха от обвинението.

На 11 февруари, тя нанесла побой на майка си - на 74 години в апартамент в жк. „Христо Смирненски“, София. В резултат на множеството удари с ръце и крака по тялото на възрастната жена, тя е починала.

В хода на разследването са били събрани достатъчно доказателства за авторството на престъпното деяние. По дланите и ходилата на обвиняемата са били установени кръвонасядания и петна от изсъхнала течност, наподобяваща кръв. От разпити на съседи се разбрало, че около обяд на 11 февруари от жилището на възрастната жена се чували викове и тропане, което продължило близо два часа.

От протокола за извършен оглед на трупа на пострадалата е видно, че по тялото й имало множество кръвонасядания в областта на главата, гърдите, таза и раменете, както и двустранни фрактури на ребрата. Констатирано е било счупване на гръбначния стълб и разкъсване на черния дроб.

Обвиняемата положила усилия да затрудни разкриването на извършеното от нея престъпно деяние, като се опитала да заблуди пристигналите на място правоохранителните органи относно действителните обстоятелства за случилото се.

Още по темата

Съд за двама обвинени у нас за участие в международна група за трафик на колумбийски кокаин

Предишна новина

Седем от бандата на Иван Йосифов, планирали покушения над прокурори, получиха тежки наказания

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.