Задържаха Жоро Шопа за укриването на Арабаджиеви

Задържаха Жоро Шопа за укриването на Арабаджиеви
Георги Семерджиев - Шопа и Ветко Арабаджиев (вляво) във времена, в които бяха на свобода, снимка: в-к "Труд"

49-годишният Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, е бил задържан в къщата си в Барселона, съобщи Dir.bg, позовавайки се на източници в прокуратурата.
 
Арестът му е извършен от испанските власти по искане за екстрадиция, отправено от Специализираната прокуратура у нас, заради укривателството на бизнесмена Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела. В началото на март т.г. издирваните с червена бюлетина от Интерпол съпрузи бяха открити именно в дома на Шопа в Испания.
 
Още тогава от държавното обвинение съобщиха, че срещу Семерджиев започва разследване за това, че е спомогнал Арабаджиеви - лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението. Семерджиев също бе арестуван, но за кратко, тъй като властите в Швейцария вече се бяха отказали да го издирват.
 
Георги Семерджиев е сред най-приближените на Евелин Банев-Брендо. Докато кокаиновият бос беше зад решетките, именно Шопа управляваше хотелиерския му бизнес на Черноморието. През 2014 година срещу Семерджиев беше извършено покушение - неизвестен стреля по него в гръб, но нито един от куршумите не беше смъртоносен.
 
Ветко и Маринела Арабаджиеви се намират в следствения арест, където са след принудителното им довеждане от Испания у нас.
Николай Банев остава в ареста, до седмици прокуратурата внася обвинителен акт в съда
 
Бизнесменът Николай Банев остава в ареста, реши съдът, съобщи бТВ. Апелативният специализиран наказателен съд разгледа искането на бизнесмена да бъде пуснат заради изтичане на законния 8-месечен срок за задържането му.
 
Николай Банев е с ново обвинение от 28 юни. То е прецизирано, за разлика от старото, обясни съдът. Според прокуратурата то е окончателно и делото ще бъде приключено до седмици. Банев и съпругата му Евгения са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Още по темата

Новият главен прокурор да е от системата на държавното обвинение

Предишна новина

Френски съпрузи съдят петела Морис за нарушаване на обществения ред

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.