Задържаха Маринела и Ветко Арабаджиеви в Испания

Задържаха Маринела и Ветко Арабаджиеви в Испания
Арабаджиеви бяха обявени за издирване от Интерпол

Издирваната от лятото на 2018-та година милионерска фамилия Маринела и Ветко Арабаджиеви са арестувани в Испания, това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Срещу двамата бяха повдигнати задочни обвинения за финансови престъпления, включващи укриване на данъци и пране на пари.

Тази сутрин в 8.45 часа Ветко и Маринела Арабаджиеви  са били задържани в имението в Кабрера де Мар в близост до Барселона, което е на небезизвестния кримигерой Георги Семерджиев - Жоро Шопа. Той също досега бе издирван, но от швейцарските власти, и от десетилетия се смята за дясната ръка на "кокаиновия крал" Евелин Банев-Брендо, който миналата година бе окончателно осъден от Върховния касационен съд на 6 години затвор за пране на пари от наркотрафик, но се укри.

"Испанските власти веднага са предприели действия по осъществяване на исканите от нас действия за задържане на Арабаджиеви. Два екипа на испанските власти са предприели действия за влизане в имота - едното е било по искане на швейцарските власти за задържане на Семерджиев, а вторият екип е бил за Арабаджиеви", съобщи Румяна Арнаудова и поясни, че все още текат претърсвания в имота на Семерджиев.

Прокурор Арнаудова уточни, че предстои в Испания да се изпратят необходимите документи за връщането на Арабаджиеви у нас. Ако те доброволно поискат екстрадиция, това ще отнеме около половин месец преди да бъдат конвоирани в столичен арест у нас.

В момента в ареста се намира синът на Арабаджиеви - Вълчо. Фамилията бе обявена за издирване в края на август 2018 г., когато срещу тях започна разследване за участие в престъпна група, пране на пари и данъчни престъпления.

Още по темата

Бившият конституционен съдия Стефка Стоева е предложена от ГЕРБ за председател на ЦИК

Предишна новина

Брюксел даде два месеца за промяна на правилата за признаване на професионалната квалификация в ЕС

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  Адвокат | нерегистриран
  0
  0

  Да имаш пари и да се оставиш да те хванат! Смешковци

 2. 2
  | нерегистриран
  4
  0

  Е да де...идват си!

 3. 1
  Адвокат | нерегистриран
  6
  0

  Те нали щяха да си дойдат до дни....

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.