Задържаха младеж, бил и обидил лекар в София

Задържаха младеж, бил и обидил лекар в София

Момче на 20 години е привлечен към наказателна отговорност за това, че ударил шамар на лекар и го обиждал, съобщиха от прокуратурата.

На 20 декември, около 11:30 часа в София, в „Спешно отделение“ на Националната кардиологична болница, той извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Младежът започнал да крещи на висок глас спрямо лекар-ординатор, ударил й силен шамар по лявата буза, от който предпазните й очила паднали и се счупили, след което излязъл от болницата и продължил да крещи, като отправил спрямо нея обидни и нецензурни реплики, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Той не е осъждан до момента. Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на съда, на 22 декември за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Още по темата

Протести у нас срещу удължаването на мерките

Предишна новина

Затворихме „студените досиета“ с убийствата на прехода*

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    въпрос | нерегистриран
    5
    0

    Все пак-каква е причината за тази действия? Ии е почнал да хулиганства-безпричинно?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.