Задържаха полицейски инспектор за подкуп в София

Задържаха полицейски инспектор за подкуп в София

Софийска градска прокуратура (СГП) задържа и повдигна обвинение на полицейски районен инспектор от София за получаване на  подкуп, чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение - престъпление по чл. 302, т. 2, буква "а", вр. чл. 301, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, съобщиха от обвинението.

Разследването по случая е започнало в началото на август 2019 г., когато гражданин е подал сигнал, че районният инспектор му е поискал сумата от 850 лв., за да не му връчи по надлежния ред призовка за извършено административно нарушение на правилата за движение по пътищата – шофиране с превишена скорост. Срещу поисканата сума, служителят на полицията обещал да не изпълни задълженията си по служба, като по този начин осигури изтичане на давността за реализиране на административно-наказателната отговорност спрямо гражданина. Обвиняемият е задържан в момента на получаване на подкупа за срок от 72 часа.

На 19 август 2019 г., е внесено искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. Сумата е приобщена като веществено доказателство. За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от три до десет години, глоба до двадесет хиляди лева и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност, и право да се упражнява определена професия или дейност.

Разследването по случая продължава.

Драстични санкции за изнасилвачи и педофили обсъждат в Румъния

Предишна новина

Полицаите в Монтана и Велико Търново също подкрепиха Иван Гешев за главен прокурор

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Дс | нерегистриран
    1
    0

    Тоз явно яко е закъсал да изгори за такава глупост

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.