Заключителните прояви, посветени на 20 годишнината от възстановяването на Апелативен съд – Варна

След благотворителната изложба на млади автори и на техните учители от Школата за деца в неравностойно положение "Дедал", експонирана в Арт салона на Апелативен съд–Варна на 8 юни и Деня на открити врати в понеделник, тази седмица, кулминацията на празничните прояви посветени на 20 годишния юбилей на Варненския апелативен съд е на 15 юни (петък) 2018 година,съобщават от пресцентъра на съда.

В 16,40 часа от Съдебната палата на пл-д "Независимост, юристът – краевед Християн Облаков ще поведе гостите на юбилея на пешеходна обиколка в централната част на Варна из места, които съхраняват паметта за събития и хора, свързали живота си с основаването на съдебното дело във Варна.

Тържествената част ще започне в 17,30 часа на основната сцена на ДТ "Ст.Бъчваров" с прожекция на документалния филм - "В името на доброто и справедливото - 20 години Апелативен съд – Варна", създаден специално по повод 20 годишния юбилей на институцията.

След прожекцията на филма е тържественият ритуал по награждаване на първите председатели на Апелативен съд - Варна, както и поздравленията от официалните гости на тържеството.

Мултимедийният спектакъл "Магията на киното" - с филмова музика, създадена за шедьоври на световното кино ще бъде специалният поздрав към всички участници в тържественото честване на 20 годишния юбилей на Варненския апелативен съд.

ВСС прие доклад за дейността на административните съдилища за 2017 г.

Предишна новина

Зам.-директорът на Софийския затвор е уволнен

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.