Заловеният с наркотици митнически шеф остава в ареста


Георги Костадинов, зам.-шеф на митницата в Свиленград, остава зад решетките. Това реши вчера състав на Специализирания наказателен съд.

Митническият началник бе задържан в сряда при акция на ДАНС в граничния град. В служебния му "Форд" бяха намерени три хартиени плика с таблетки амфетамин. Вчера в спецсъда стана ясно, че чистото тегло на дрогата е 910 грама, а не 1,5 кг, както бе съобщено в деня на операцията.

Пликовете били скрити под двете задни седалки. Обвинението към Костадинов е, че е държал наркотика и се е готвел да го разпространи по поръчение на престъпна група в чужбина - най-вероятно в Турция. Бандата и до момента не е разкрита, но за нея свидетелства един от разпитаните по делото служители на ДАНС.

"Нямам нищо общо със задържаните вещества. Искам да се върна при семейството си и ще помагам на разследването да разкрие истината", заяви Костадинов пред спецсъда. Адвокатът му Васил Василев обясни, че служебният автомобил "Форд" е стоял три денонощия паркиран пред дома на митническия шеф, докато той и близките му отсъствали от Свиленград. През това време е било възможно колата да се отключи и дрогата да бъде оставена вътре. Около 10-ина дни преди удара на ДАНС служебната кола била карана на автомивка и в сервиз, където също можело да бъдат скрити наркотиците.

19 дела образувани от прокуратурата в изборния ден

Предишна новина

Бисер Миланов на съд заради заканата към бившата на Тишо Боксьора

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.