Започват честванията за 140 г. от приемането на Търновската конституция

Започват честванията за 140 г. от приемането на Търновската конституция

С тържествен концерт на Софийската филхармония на 5 февруари ще бъде поставено началото на честванията, посветени на 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. В програмата са включени произведения на български и чужди композитори.

По повод годишнината на 8 февруари 2019 г. в Народното събрание ще бъде представена изложбата "140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция". Експозицията, която е подготвена по инициатива на Народното събрание със съдействието на Държавна агенция "Архиви", ще бъде открита от председателя на парламента Цвета Караянчева в 10.30 часа. Непосредствено след това в Народното събрание ще бъде валидиран юбилеен пощенски блок с една марка, първодневен плик и печат на тема "140 години от Учредителното събрание и подписването на Търновската конституция".

На 10 февруари 2019 г. Народното събрание организира Ден на отворени врати. На тази дата преди 140 години е било първото заседание на Учредителното събрание. Гражданите ще могат да видят оригинала на Търновската конституция, лични вещи, свързани с учредителите и Учредителното събрание, и изложбата "140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция".

Заменят ни стоката, ако има дефект

Предишна новина

Поредна провокация срещу новия председател на СГС

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.