Започват обучения на магистрати и служители за новите функции в ЕИСС

Започват обучения на магистрати и служители за новите функции в ЕИСС

От 17 ноември (вторник) започват обучения за съдии и служители за новите функционалности в Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС). Това обяви координаторът по проекта за изграждане и внедряване на програмата Вероника Имова.

Мероприятията ще се провеждат два пъти в седмицата – вторник и четвъртък от 14 часа – през платформата Zoom. Видеата ще са достъпни в секция „Новини“ на ЕИСС и ще бъдат налични на запис до 1 месец, след излъчването им. Броят на посетителите, които могат да присъстват едновременно на обучението в онлайн платформата, е до 100 души.

Както „Правен свят“ писа, ЕИСС бе спряна през септември за доработки заради поредица от оплаквания от различни съдилища в страната, че работата с новата платформа е затруднена. След решението на Съдийската колегия на ВСС за спиране масовото внедряване на ЕИСС във всички съдилища в страната, общо 40 съдилища заявиха желание да продължат да работят с нея.

Така, в момента с програмата активно работят Военно-апелативен съд, Военен съд – София, районните съдилища в Пирдоп, Етрополе, Белоградчик, Кула, Пазарджик, Крумовград, Мадан, Златоград, Девин, Нова Загора, Провадия, Разград, Силистра, Дулово, Тутракан, Горна Оряховица, Дряново, Трявна, Луковит, Червен бряг, Девня, както и 17–те пилотни съдилища – Апелативен съд – София, Апелативен съд – Велико Търново, окръжните съдилища в Благоевград, Перник, Смолян, Варна, Велико Търново, и районните съдилища в Сливница, Костинброд, Смолян, Чепеларе, Елхово, Тополовград, Търговище, Омуртаг, Велико Търново и Елена.

ЕИСС е одобрена за използване в 153 – съдилища, с изключение на административните съдилища и Върховен административен съд. 

Още по темата

Прокуратурата с протест срещу освобождаването на старозагореца, поругал за пореден път националното знаме

Предишна новина

Съдийската колегия: Няма как да обявим съдебна ваканция, работата в съдилищата продължава както до момента

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Tinker Bell | нерегистриран
    15
    -1

    Това упорство да се въведе тази абсолютно вредна за правораздаването деловодна система , само за да се оправдае вземането на едни пари е срам и позор. Какво обучение ще се прави по този нефелен начин, обучителите нямат хабер за какво иде реч, защото нито са практикуващи юристи, нито са автори на програмата, програмата е калпава, изобщо това си е пример за опис с негодно средство. Спрете се бе, не ни ли стигат природните катаклизми, че и това ни натресохте на главите. Това да не ви е някакъв просташки телевизионен сървайвър формат?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.