Започват студентски стажове по инициатива „Академия Антикорупция“

Започват студентски стажове по инициатива „Академия Антикорупция“
Подписано е споразумение за стартиране на програма за студентски стажове, снимки:КПКОНПИ

На 1 октомври 2020 г., председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при 44-то Народно събрание Борис Ячев, председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Сотир Цацаров, Омбудсманът на Република България Диана Ковачева и ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров подписаха споразумение за стартиране на програма за студентски стажове.

Документът е в рамките на подписания на 23 юли 2020 г. Меморандум за сътрудничество по инициативата „Академия Антикорупция“, която включва взаимодействие в различни области между парламентарната комисия, КПКОНПИ, Омбудсмана и УНСС – практически обучения, общи изследователски проекти, организиране на публични лекции и др.

Студенти от УНСС по специалностите „Право“, „Икономика“, „Администрация и управление“, „Социология“ и „Политически науки“, завършили поне втори курс, могат да участват в стажантската програма след предварителен подбор в университета. Подборът се извършва въз основа на техния успех, мотивация и резултатите от тест за придобитите знания и умения. Стажът във всяка от администрациите - на парламентарната комисия, на КПКОНПИ и на Омбудсмана - ще бъде в рамките на 10 работни дни, на ротационен принцип, съобразен с Академичния календар на УНСС.

Провеждането на стажантската програма цели запознаване на студентите с дейността и функциите на институциите, осигуряване на възможности за професионално ориентиране, както и придобиване на практически опит, знания и умения, които да допълват обучението в университета. Предвижда се стажът на първата група студенти да започне на 1 ноември 2020 г.

Иван Гешев участва в Тържественото откриване на новата учебна година на Академията на МВР

Предишна новина

По идея на Обединени патриоти: 24 май вече няма да е ден на славянската, а на българската писменост

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Смислов | нерегистриран
    2
    -1

    Да. ВИИ Карл Маркс.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.