Защо учителка с изтекла книжка шофира пияна в Хисаря?


Арестуваха учителка, шофирала пияна на път за училище. Дрегерът е отчел 1,85 промила алкохол. 44-годишната Тонка Драгиева преподава физическо в ОУ "Климент Охридски" в Хисаря. Тя е била задържана за 24 часа.

Днес тя застава пред Темида. Жената ще бъде съдена по бързата процедура. Наказанието, което може да получи за това престъпление, е от 1 до 3 години затвор и глоба до 1000 лева. Драгиева е била и с изтекла шофьорска книжка.

Полицаите спрели учителката случайно, докато извършвали специализирана акция срещу наркоразпространението в района на училището.

 

 

 

 

 

"Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Пихме до около 4 часа, в 7 часа трябваше да бъде на работа. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Видях каква е пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация", каза тя пред NOVA.

"Има и друг проблем. За около година и половина свалих около 40 килограма, тъй като има проблеми. Попитаха ме дали съм яла и спала. Казах им, че не съм", посочи още тя.

"Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения", категорична бе Драгиева.

"Това се случва за първи път и това много ни изненада, както мен, така и всички учители в училището. Може би има някакви причини за постъпката й. След тази постъпка тя едва ли би могла да остане при нас. Съдът днес ще реши, но всеки, който има присъда няма как да преподава", заяви директорът на ОУ "Климент Охридски" Иван Чавов.

"Бях свидетел на случилото се. Полицията упражняваше контрол върху движението и проверяваха за алкохол и наркотични вещества. Бяхме известени затова, но аз не предупредих колегите, защото не допусках, че това може да се случи", посочи още той.

"Не допусках, че може да се случи нещо подобно", категоричен бе Чавов.

Главният прокурор на САЩ порица публикации в Туитър на президента Доналд Тръмп

Предишна новина

40 000 души с Windows XP без е-услуги на НАП

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.