Затвор и глоба за подсъдим, шофирал без книжка

Затвор и глоба за подсъдим, шофирал без книжка

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдим за това, че управлявал моторно превозно средство без свидетелство за управление, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за шофиране без шофьорска книжка, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият не бил правоспособен водач на МПС и не му било издавано свидетелство за управление на МПС. Той бил многократно наказван по административен ред за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата.

С наказателно постановление влязло в сила на 6 април 2019 г., той бил наказан по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление.

На 29 април 2019 г., около 11:00 часа по бул. „Васил Левски“ в София, съзнавайки, че не притежава свидетелство за управление на МПС, той управлявал лек автомобил, когато бил спрян за извършване на полицейска проверка от служители при отдел „Пътна Полиция“-СДВР. По време на проверката и след направена справка било установено, че той управлявал автомобила без свидетелство за управление на МПС.

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години и шест месеца, при първоначален общ режим на изтърпяване, както и глоба.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Още по темата

ВСС чака отговор от здравния министър кога ще се ваксинират магистрати и служители

Предишна новина

Няма да питат всички подсъдими за съгласие при споразумение на един от тях с прокуратурата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.