Затвор между 4 и 8 години за участници в организирана наркогрупа в София


Затвор между 4 и 8 години е постановил Специализираният наказателен съд за участниците в организирана престъпна група, разпространявала наркотици в София. От спецпрокуратурата припомнят, че групата, известна като „Фирмата“, е подготвяла и убийствата на двама прокурори и двама разследващи полицаи.

Подбудител на групата е известният в кримисредите Стефан Гевгерлийски. Поръчките си той е  давал от затвора. 

Една от жертвите му беше известният ортопед Стефан Станчев, жестоко пребит преди години, защото познат на Гевгерлийски не бил доволен от това как е бил лекуван. За това той е подсъдим по друго дело, както и за поръчителство на убийството на надзирателя Янко Янев.  

Поръчката за двамата магистрати и разследващи полицаи Стефан Гевгерлийски дал на ръководителите на престъпната наркогрупа, която се занимавала и със силови действия. Тя е останала неизпълнена, въпреки че подготовката е била в хода, заради разкриването и задържането на участниците в групата.

Наказанието на Гевгерлийски -  засега само на първа инстанция, е пет години затвор.

Десетима от общо седемнадесетте подсъдимите са се признали за виновни и след споразумения с прокуратурата вече изтърпяват ефективните си наказания от 2 до 4 година затвор, съобщават от спецпрокуратурата. 

Най-тежкото наказание по това дело от осем години затвор е на един от ръководителите на групата - Иван Йосифов, син на Йосиф Йосифов - Костинбродския, екстрадиран наскоро от Гърция.

Ценко Чоков спипан да краде ток

Предишна новина

Испанският рапър Пабло Хасел с нова присъда от 2 години и половина затвор

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.