Затвор при нарушаване на мерките срещу COVID-19 в Шри Ланка

Затвор при нарушаване на мерките срещу COVID-19 в Шри Ланка

Властите на Шри Ланка обявиха в четвъртък забрана за посещение на кината в страната до 31 октомври като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса. Причината е нов скок в броя на заразените. Въведените в момента ограничения са вследствие на инструкциите на Министерството на здравеопазването на републиката, пише БГНЕС.

По-специално, на хората се нарежда постоянно да носят маска на обществени места и да поддържат социална дистанция от поне един метър. На входа на институции и фирми се измерва телесната температура.

Нарушаването на заповедите на министерството се наказва с глоба от 10 000 рупии (около 50 долара),6 месеца затвор или и двете мерки едновременно. През изминалия ден, според правителството, в Шри Ланка са регистрирани 49 нови случая на COVID-19, общият им брой е 5 219.

Още по темата

How they "ordered" Ivan Geshev in Wikipedia

Предишна новина

Апелативен съд – Варна помага на приюта на отец Иван в Нови хан

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Чужд опит с шепи да гребеш докат се о ..реш. | нерегистриран
    0
    0

    На мен тези мерки изобщо не ми харесва Многа са меки Виж мерките на Червените кхмери в Камбоджа най.ми харесват Една тояга дебела отзаде във тила и всички проблеми с непослушните изчезват Или опита на Чичко Пиночет също много ми допада Кой не спазва правилата на стадиона вътре и стотина картечари наоколо да ги пазят да не подскачат Ама най много най опита на Майн Фюрер с неговите Освиенцим Дахау Треблика Оня е върха в борбата с непослушните Да въведем неговите методи немедлено и за има нема месец ще решим проблема и с Короната и със свободните легла в болниците и ще се натрупат големи излишаци в здравната пенсионата и други системи А най вече ша има пари за футболните отбори А от кожите на непослушните ша направим милиони футболни топки да си ритаме футбол

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.