Затвор за крадците от църквата във Видин

Затвор за крадците от църквата във Видин
снимка: БГНЕС (архив)


Наказания "лишаване от свобода" в размер на една година и година и половина, съответно при първоначален "общ" режим и при "строг" режим, наложи съдът на лицата, които през април обраха църквата "Св. Димитър Солунски" във Видин.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и е следствие на споразумение, сключено между Районна прокуратура - Видин и защитата на двамата подсъдими, които в периода от 18 часа на 24.04.2020 г. до 8 часа на следващия ден са срязали халка на катинар на входната врата на църквата, след което влезли вътре, разбили четири катинара на дървени кутии за дарения и отнели от там дарени на църквата в размер от 3 060,84 лева. На тръгване взели и метален напрестолен кръст с разпятие.

Подсъдимите са се признали за виновни за кражба на чужди вещи от църквата. Откраднатото е върнато на материално отговорно лице на църквата.

Припомняме, че в началото на май тази година главният прокурор Иван Гешев посети Видин, където се срещна и разговаря с митрополит Данаил и лично го информира за предприетите от правоохранителните органи действия по бързото разкриване на кражбата. 

Още по темата

ВАдвС против съдебната ваканция

Предишна новина

Комисията на Цацаров иска отнемане на имущество за близо 2,6 млн. лв.

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.