Затвор заради 10 лева подкуп на полицаи


30-годишен шофьор от Игнатиево ще лежи 8 месеца в затвора при първоначално строг режим и трябва да плати 1000 лв. глоба за опит да подкупи двама полицаи от Аксаково с 10 лв. Това реши Варненският окръжен съд, който първоначално даде 1 г. затвор на Илия Маринов, но заради съкратеното съдебно следствие присъдата бе редуцирана с 1/3. Пред магистратите младият мъж отрече да е давал рушвет и обясни, че искал да почерпи униформените за раждането на дете.

За да отпразнува събитието, на 7 срещу 8 август м.г. родата на Маринов празнувала шумно в Игнатиево. Комшии подали сигнал в полицията за нарушаване на нощната тишина. Към адреса тръгнали полицаите Свилен Иванов и Илиян Златев. Докато приближавали, те видели да потегля лека кола "Ауди" и я последвали, за да проверят водача. Зад волана бил Илия Маринов, който миришел на алкохол. На поканата да направи тест с дрегер той отвърнал, като хвърлил през отворения прозорец на патрулката две банкноти по 5 лева "за почерпка". Номерът обаче не минал, а дрегерът отчел 1,08 промила алкохол в издишания от шофьора въздух. Той отказал да даде кръвна проба.

В хода на разследването било установено, че Маринов вече е бил клиент на Темида и има присъди за кражби. Той може да обжалва поредното си наказание в 15-дневен срок пред апелативния съд.

Най-често наказваме магистратите за забавени дела*

Предишна новина

Кредиторите на ЦСКА могат да получат по стотинка на 2 лева дълг

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.