Затворникът Ендрев се крил при авер


Избягалият затворник Тома Ендрев бе заловен вчера сутринта от пловдивската полиция. Униформените изведоха беглеца от блока, наречен Малкия гигант, на ул. "Хан Телериг" в Кършияка.

5 дни Ендрев се крил в апартамент на 12-ия етаж. Жилището е било на негов приятел от детинство, който също е стар познайник на полицията. Имотът е под наем. Укривателят на Ендрев също бе арестуван. Полицията приложила трик за залавянето на беглеца. По човек, на когото Ендрев има вяра, разследващите пратили информация, че приятелката на затворника, заради която той е избягал, не е добре и е в болница. Ендрев напуснал апартамента, но на площадката го чакали полицаите.

Ендрев веднага бе качен в полицейски бус. Около входа на блока се бяха струпали хора, който снимаха с мобилните си телефони полицейската акция. Те обаче не успяха да видят лицето на затворника, тъй като той бе покрит с якето му. Цал ден криминалисти правеха оглед в апартамента на 12-ия етаж. "Акцията е проведена брилянтно след неколкодневно издирване благодарение на добрата работа на оперативни работници и на отдел "Криминална полиция", каза шефът на ОДП - Пловдив Христо Разсолков.

Нови 3 години затвор може да получи осъденият убиец Тома Ендрев. Очаква се днес прокуратурата да му повдигне обвинение за бягството. Това ще бъде съобщено от районния прокурор Гергана Мутафова. През 2002 г. след запой Тома Ендрев намушка хазяина си, наряза трупа му с ножовка и метна частите от 6-тия етаж - през балкона на апартамента си. Накрая покри човешките останки с камъни - точно под балконите на хората. През май 2005 той бе осъден за това престъпление на 18 години зад решетките. Ендрев избяга от затвора на 21 февруари, около 21.30 часа. Той е бил конвоиран от надзирател в отсечката от Затворническото общежитие в Пловдив към Централния корпус на затвора, които се намират на близко разстояние. Бил е без белезници. И в тъмния участък от пътя 32-годишният мъж е побегнал в посока към близките жилищни сгради и е успял да се скрие в междублоковото пространство.

Омбудсманът: ЦИК даде тон да не спазваме законите

Предишна новина

5000 почетоха убития в Русия опозиционер Борис Немцов

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.