Здравни експерти се обявиха срещу агресията към медици


Разтревожени сме от факта, че въпреки взетите мерки за ограничаване на агресията от МЗ, МВР и прокуратурата, случаите на насилие над медици продължават, заявяват от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) в открито писмо до директора на болницата в Горна Оряховица и до медиите. Изявлението е по повод побоя върху медицинската сестра Петя Стоянова. Инцидентът стана в неделя вечерта в горнооряховската болница. Стоянова беше удряна и ритана от 53-годишната Румяна Тодорова в коридора на спешното приемно отделение, която преди това бълвала обиди срещу дежурния медицински екип.
"Осъждаме остро всеки акт на агресия и насилие над медицински специалисти. Ще съдействаме да се съберат анкети от лекари и пациенти, за да се види истинската картина на агресията срещу работещите в болничната и извънболничната помощ, и в центровете за спешна медицинска помощ. Очакваме БЛС да направи обобщение по анкетите", пише в писмото. Апелираме към обществеността и медиите да проявяват нетърпимост към хора, които си позволяват да се държат безпардонно и агресивно към медиците, които непрестанно изпълняват своя човешки и професионален дълг в името на здравето и живота на своите пациенти, заявяват от асоциацията.
Междувременно стана ясно, че мъж е ударил фелдшерка в Центъра за спешна медицинска помощ в Провадия. 30-годишния Станимир ударил шамар на лекарката, докато тя опитвала да прегледа пострадалия му при сбиване приятел. Инцидентът станал в понеделник около 23 часа.

Държавата обича да се споразумява с престъпните групи

Предишна новина

Пребиха жестоко свидетел срещу Ценко Чоков

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.