Здравният министър, а не НОЩ, носи отговорността за епидемията

Здравният министър, а не НОЩ, носи отговорността за епидемията
Проф. Костадин Ангелов, снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването носи отговорността за управлението на здравната криза, а не Националният оперативен щаб (НОЩ). Това заяви от парламентарната трибуна здравният министър проф. Костадин Ангелов, който пристигна в  Народното събрание за обяснение след решението на Министерски съвет за разпускане на Щаба. 

"Предизборната кампания свърши преди седмица. По време на нея пред Министврство на здравеопазването част от вас гориха маски, наричаха докторите престъпници, казвахте, че няма пандемия и сега мен ме е срам като лекар. По отношение на законността и отговорнстта ясно и точно е записано в закона, само, че се съмнявам, че е прочетен от всички - министърът на здравеопазването носи отговорността за управлението на здравната криза, а не НОЩ. Той не предлага мерки, те се предлагат по закон от главния държавен здравен инспектор. За каква законност говорите, след като не спазвате законите на страната", заяви от парламентарната трибуна  министър Ангелов и отчете, че България се е справила и с втората, и с трета вълна на епидемията, а думите му бяха приети с бурни възгласи на неодобрение от народните представители. 

"Българското здравеопазване и лекари не заслужават това, което се случва в тази зала. НОЩ беше съставен от достойни хора - лекари и военни. Когато виждаме краят на третата вълна и коронакризата е лесно да се четат декларации от парламентарната трибуна, но къде бяхте вие по време на втората вълна, когато нямахме въздух в болниците", обърна министърът към депутатите.

Припомняме, че НОЩ беше създаден през февруари 2020 година при първите случаи на коронавирус у нас.

Нотариусите отлагат Общото си събрание за лятото

Предишна новина

Парламентът прие оставката на "Борисов – 3"

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  МАСКИТЕ ТА МАСКИТЕ | нерегистриран
  5
  -2

  НАЛИ СЕ ВИДЯ,ЧЕ НЕ ПОМАГАТ, В ЦЕЛИЯ СВЯТ СЕ ВИДЯ! ПАПАГАЛИ БЕЗМОЗЪЧНИ! ПРОСТО НАЛАГАТЕ НОВ КУЛТ, ТОВА Е! А ТИ ПРЕГЪРНА ЛИ БАЩА СИ НАЙ-НАКРАЯ, МЕ ИНТЕРЕСУВА?!

 2. 1
  | нерегистриран
  4
  -2

  Ботокс, твоите нередовни заповеди ли са законите на страната? Това, че някои административни съдии се чудят кой задник да оближат като ви бетонират безхаберните декрети, изобщо не означава нищо.Пясъчният часовник е обърнат....Да се хванем ли на бас, какво торнадо се задава на хоризонта? Гушкайте се с Карамазов, че в централния не са така емоционални.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.