Здравният министър: Няма нужда от въвеждане на нови мерки срещу коронавируса

Здравният министър: Няма нужда от въвеждане на нови мерки срещу коронавируса
Проф. Костадин Ангелов, снимка:БГНЕС

 

България на този етап няма да разширява или въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция. Настоящите мерки са "меки" и са абсолютно достатъчни. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг, проведен след среща с представители на експертните съвети по епидемиология, микробиология, инфекциозни болести и вирусология.

В последните две седмици се наблюдава намаляване на новозаболелите с 9,8 процента в България, в Португалия 15%, в Испания – 32%, в Словакия - 35%, отчете проф. Ангелов.

Наблюдава се увеличаване на новозаболелите в Кипър – с 389%.

Наблюдаваме увеличаването на заболелите от 15 до 29 години. През май са били 10%, през юни – 16%, през юли – 25%, посочи още Ангелов.

В момента у нас общия брой на заразените е 12 159, 829 са в болници. 712 са заразените медици. От тях 248 са лекари. 6684 човека са излекувани, 404 са починали.
Към момента се наблюдава проблем, в два дома за възрастни в Русе и във Враца.

Няма съществен натиск върху здравната система на България, увери проф. Ангелов и добави, че натискът се калкулира на базата на ежедневните новорегистрирани.

Главният прокурор в Девня и Суворово заради поредната акция срещу битовата пресъпност

Предишна новина

Прокуратурата: Българската секция на "Свободна Европа" нарушава основополагащи принципи за обективна и професионална журналистика

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.