Здравният министър разпореди проверка заради трагичния инцидент с починал младеж близо до болница

Здравният министър разпореди проверка заради трагичния инцидент с починал младеж близо до болница
Проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването, снимка:БГНЕС

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, със своя заповед, определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент, при който 16-годишно дете от София почина в следствие на токов удар, съобщиха от ведомството.

Тъй като в публичното пространство бяха изнесени твърдения, че шахтата, по която е протичал ток, обслужва УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, комисията има за задача да установи обстоятелствата и да изготви доклад до края на 15 февруари.

Здравният министър изпрати писмо и до д-р Антон Петков, изпълнителен директор на болница „Св. Иван Рилски“, с което изисква, също в рамките на днешния ден, от лечебното заведение да предоставят на министерството цялата известна им информация по случая.

Болницата, пред която загина младеж, ударен от ток, излезе с позиция

Във връзка с трагичния инцидент на вчера на бул. „Акад. Иван Гешов“, при който загина 16-годишно дете, приложен предоставяме доклада, който изпратихме до Министерство на здравеопазването, се посочва в становище на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

"Електрозахранването на болница "Свети Иван Рилски" се извършва от два трафопоста, които се намират на територията на Болничния комплекс – във вътрешния двор на Инфекциозна болница и в сутерена на сградата на Националния център по обществено здраве и анализи. УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ няма касателство към други източници на електрозахранване“, това съобщават в писмо до министъра на здравеопазването от болницата.

От лечебното заведение посочват също, че не разполагат с каквато и да е конкретна информация, освен публикациите в пресата.

От "Свети Иван рилски" изказват своите най-искрени съболезнования към родителите на починалото дете.

Още по темата

Втори опит за премахване на тогите за адвокатите в съдебна зала

Предишна новина

Кои са излъчените европейски делегирани прокурори

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Генерала | нерегистриран
    2
    0

    Кога същия ще разпореди проверка на СТМ ? Има доктори които са регистрирани в няколко служби ,други работят даже в НОИ ,като д-р Димо Искрев от Пловдив ,трети предоставят разписването на становища и експертизи на секретари от СТМ . Изобщо анархията там е пълна ,а беззаконието на почит ,само пара да пада !

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.