Здравословни проблеми на адвокати отложиха делото за смъртта на Милен Цветков

Здравословни проблеми на адвокати отложиха делото за смъртта на Милен Цветков
Кристиан Николов в съда, снимка:БГНЕС/архив

Делото за смъртта на журналиста Милен Цветков продължава следващия четвъртък. Причина за отлагането е заболяване и на двамата защитници на подсъдимия Кристиан Николов. Единият юрист е с навехнат глезен, а другият с остро респираторно заболяване.

Прокуратурата предложи да бъде назначен служебен адвокат, за да не се бави процесът. Съставът на Софийския градски съд, който гледа делото, не се съгласи с това, защото до момента защитниците не са били причина за отлагане.

За днешното заседание бяха призовани над 10 свидетели, които ще дадат показания на 15 април, за когато беше насрочено следващото заседание.

Милен Цветков загина на 19 април 2020 година - точно на Великден. Тогава в района на столичния търговски център "Парадайз" джипът, управляван от Кристиан Николов, се врязва в автомобила на Цветков, който чака на светофар. В кръвта на 22-годишния шофьор бяха открити 3 вида наркотични вещества.

На 18 декември 2020 г. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу Кристиан Николов. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. Деянието е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, б. „в“, пр. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

Още по темата

Борисов не иска депутатско място и имунитет от наказателно преследване

Предишна новина

129 лица са осъдени за наркотици в Хасковско за 2020 година

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    1
    0

    На една въззивка адвокат се яви с гипсиран крак и председателят каза,че отсега не приема извинения за болежки в кръста и рамото,след като човек с гипсиран крак може да работи!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.